Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

ΣΕΒ: Χωρίς ασφαλιστικές εισφορές οι υπερωρίες

Ευελιξία στη ρύθμιση του ωραρίου εργασίας και υποβάθμιση των συλλογικών συμβάσεων προτείνουν οι βιομήχανοι...

Ευελιξία στη ρύθμιση του ωραρίου εργασίας και υποβάθμιση των συλλογικών συμβάσεων προτείνουν οι βιομήχανοι

Απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές της υπερωριακής απασχόλησης και αμοιβής, μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση του ωραρίου εργασίας και να υπερισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών, ζήτησε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Χ. Κυριαζής κατά τη διάρκεια συνάντησης που οργάνωσε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης στο πλαίσιο του ανοικτού διαλόγου για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που ενθαρρύνει η Ευρωπαϊκή Ενωση στο πλαίσιο της «Πράσινης Βίβλου».

Στον διάλογο αυτό συμμετέχουν οι εργοδοτικές οργανώσεις, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή για το Ασφαλιστικό, όχι όμως και η ΓΣΕΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον ΣΕΒ, υπέρ της προσαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, τάχθηκε και ο πρόεδρος των εμπόρων Δ. Αρμενάκης ενώ επιφυλακτικότητα σχετικά με τους στόχους της μεταρρύθμισης διατύπωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος.

Ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης κάλεσε τους εκπροσώπους των συνδικάτων να δουν τον διάλογο «ως ευκαιρία και όχι ως απειλή». Ο υπουργός υποστήριξε την ανάγκη εισαγωγής κινήτρων για τους εργοδότες αλλά και τους εργαζομένους, ώστε να αποθαρρύνεται η αδήλωτη εργασία και ταυτόχρονα απέκλεισε το ενδεχόμενο να απελευθερωθούν τα όρια των ομαδικών απολύσεων. Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας που συμμετείχε στη συνάντηση κάλεσε τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους «να κάνουν υπερβάσεις» γιατί «όλοι έχουμε την υποχρέωση να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις που υπονομεύουν τις προοπτικές της οικονομίας και της κοινωνίας».
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο