Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολές του Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις (ΜΥΦ) και το έντυπο Ε11 (ΕΡΓΑΝΗ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΟΛΝΘ
Δωδεκανήσου 7 2310-513875 [email protected] www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη, 23-1-2015

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

Κοινοποίηση:
1.Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη Γεώργιο
2.Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κα Σαββαϊδου Αικατερίνη
3.Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ: Συγκεντρωτικές καταστάσεις (ΚΕΠΥΟ-ΜΥΦ)

Με επιστολές μας σας έχουμε επισημάνει ότι ο νέος τρόπος υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων εισροών – εκροών, ανά τρίμηνο, είναι μία διαδικασία που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία για τη χρήση 2014, παρά τις παρατάσεις που δόθηκαν έως σήμερα. Το μέτρο έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι είναι αδύνατο να εφαρμοστεί, ενώ ταυτόχρονα ταλαιπωρεί υπέρμετρα τους συναδέλφους λογιστές – φοροτεχνικούς και επιβαρύνει αδίκως τις επιχειρήσεις.

Πιστεύουμε ότι η έγκαιρη θεσμοθέτηση και η πρόβλεψη σωστού πλαισίου διεκπεραίωσης, είναι βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή των οποιωνδήποτε αλλαγών, οι οποίες θα πρέπει ταυτόχρονα να μην αυξάνουν τη γραφειοκρατία και να μην επιβαρύνουν τα λογιστήρια.

Συμφωνούμε στην προσπάθεια του Υπουργείου να συγκεντρώνει και να ελέγχει το σύνολο των συναλλαγών που πραγματοποιούνται. 

Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας σήμερα, είναι δυνατό και ο στόχος του Υπουργείου να επιτευχθεί, αλλά και να αποφευχθούν τα ως άνω προβλήματα.

Ζητάμε την άμεση επαναφορά του παλιού καθεστώτος υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων μέχρι το Υπουργείο Οικονομικών να είναι σε θέση να τις καταργήσει πλήρως.


_______________________________________


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
κ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΙΩΑΝΝΗ

Κοινοποίηση:
1.Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κοκκόρη Παναγιώτη
2.Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ: Ηλεκτρονική υποβολή εντύπου Ε11 «Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας» στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ

Με το έντυπο Ε11 «Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας», οι συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί καλούνται να διεκπεραιώσουν μία νέα υποχρέωση, στην πλέον πιο επιβαρυμένη από όγκο δουλειάς χρονική περίοδο. Μία υποχρέωση κατά την οποία θα πρέπει να συμπληρώσουν αναλυτικά και για κάθε εργαζόμενο, στοιχεία τα οποία δεν προκύπτουν αυτόματα από τα υπάρχοντα προγράμματα στα λογιστήρια των επιχειρήσεων.

Η έγκαιρη θεσμοθέτηση και η πρόβλεψη σωστού πλαισίου διεκπεραίωσης, είναι πιστεύουμε, βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή των οποιωνδήποτε αλλαγών, οι οποίες θα πρέπει ταυτόχρονα να μην αυξάνουν τη γραφειοκρατία και να μην ταλαιπωρούν τους συναδέλφους.

Ζητάμε η εφαρμογή του μέτρου να ισχύσει από τη χρήση 2015 ώστε να υπάρξει δυνατότητα προσαρμογής των προγραμμάτων των επιχειρήσεων και να αποφευχθεί η επιπλέον επιβάρυνση.Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας
Π. ΒΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο