Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις πολύ μικρές οντότητες για το 2015 τα πρατήρια καυσίμων και οι πρατηριούχοι χονδρικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων

22 Ιανουάριου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΤΑΞΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ


Με σκοπό τη διευκόλυνση ορισμένων κατηγοριών οντοτήτων και προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής τους στις απαιτήσεις των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, υπέγραψε απόφαση με την οποία:

α) Οι επιστημονικοί σύλλογοι της χώρας, που έχουν συσταθεί ως ΝΠΔΔ, έχουν ίδια περιουσία, έσοδα προερχόμενα από συνδρομές των μελών τους και δεν εμπίπτουν στις οντότητες της γενικής κυβέρνησης του Ν. 4270/2014, θα εμπίπτουν στο εξής στις πολύ μικρές οντότητες και θα έχουν τις λογιστικές υποχρεώσεις των πολύ μικρών οντοτήτων. 

β) Τα πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς και οι πρατηριούχοι χονδρικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων εντάσσονται αποκλειστικά και μόνο για το φορολογικό έτος 2015 στην κατηγορία των πολύ μικρών οντοτήτων, ανεξάρτητα από το ύψος του κύκλου εργασιών τους.

Οι εν λόγω οντότητες θα τηρούν για το φορολογικό έτος 2015 απλογραφικά βιβλία και γενικότερα θα έχουν τις υποχρεώσεις των πολύ μικρών οντοτήτων.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης