Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι. - Επιστολή για την κατάργηση συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ και διατήρηση του ορίου των 300,00€

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ( Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι )
Hλία Ζερβού 19,Αργοστόλι
Τηλ.2671027527
Email: [email protected]

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ κα ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Μ.Υ.Φ. ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΩΝ 300,00€.


Με την από 15-09-2014 επιστολή μας με σαφήνεια και εμπεριστατωμένα σας εκθέσαμε τους προφανείς λόγους όπου η δημιουργία και αποστολή συγκεντρωτικών καταστάσεων Μ.Υ.Φ. φορολογικού έτους 2014 πέραν του ότι είναι ανέφικτος ουδεμία πρακτική έχει πέραν του πληροφοριακού χαρακτήρα του , ως εκ τούτου η μη υποβολή μηνιαίων ή τριμηνιαίων καταστάσεων Μ.Υ.Φ. και δη αφού έχει ολοκληρωθεί το έτος 2014 (καταληκτική ημερομηνία υποβολής 02-02-2015) φορολογικά πλέον ουδεμία διαφορά έχει από την μέχρι σήμερα (έτος 2013) υποβληθείσα ετήσια με όριο τα 300,00€, επιβαρύνοντας τα λογιστήρια με φόρτο εργασίας και μόνον.
    
Ο λανθασμένος τρόπος σχεδιασμού και η μη έγκαιρη πληροφόρησή μας, οι συνεχείς παρατάσεις εφαρμογής, και η μη έγκαιρη λήψη οδηγιών εφαρμογής καθιστούν τουλάχιστον για το έτος 2014 μη εφαρμόσιμη την υλοποίησή του.
   
Επειδή πέραν του πληροφοριακού χαρακτήρα ουδεμία πρακτική έχουν θεωρούμε ότι πρέπει να διατηρηθεί η υποβολή ετησίων συγκεντρωτικών καταστάσεων με διατήρηση του ορίου των 300,00€.

Αργοστόλι 18/1/2015

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΑΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ
ΤΑΜΙΑΣ Σ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ Π.ΤΖΑΝΑΤΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο