Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα λίστα με εκπιπτόμενες επαγγελματικές δαπάνες

Μετά τη γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων και την απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων η κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» που υπάρχει στις σχέσεις της με τις επιχειρήσεις και αφορά τη διεύρυνση...

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται η έκδοση της εγκυκλίου από τον υφυπουργό Οικονομικών Αν. Μπέζα

Μετά τη γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων και την απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων η κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» που υπάρχει στις σχέσεις της με τις επιχειρήσεις και αφορά τη διεύρυνση του καταλόγου των επαγγελματικών δαπανών που αναγνωρίζει η εφορία κατά τον έλεγχο. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται η έκδοση από τον υφυπουργό Οικονομικών Αν. Μπέζα νέα λίστα δαπανών, η οποία σύμφωνα με ανώτατους παράγοντες του υπουργείου θα είναι λεπτομερέστατη και περιπτωσιολογική, έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι δυνατότητες των εφοριακών και των επιχειρηματιών για ερμηνείες κατά το δοκούν, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι οδηγούν σε συνδιαλλαγές κάτω από το τραπέζι.

Η νέα λίστα θα περιέχει 40-50 περιπτώσεις εκπιπτόμενων και μη δαπανών για την κατάρτιση της οποίας χρησιμοποιήθηκαν οι εκθέσεις ελέγχου που έχουν συντάξει οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Oικονομικών στις οποίες καταγράφονται οι πιο συχνά αμφισβητούμενες δαπάνες στα βιβλία των επιχειρήσεων.
Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο