Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

ΣΕΕΛΦΟ Ν. Καρδίτσας: Ολοκληρώθηκε η φορολογική ημερίδα του Συλλόγου

Σύλλογος Λογιστών Ν. Καρδίτσας

Καρδίτσα Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε η φορολογική ημερίδα του Συλλόγου, με θέμα Φορολογία αγροτών ειδικού και κανονικού καθεστώτος.

Εισηγητής ήταν ο Κώστας Νιφορόπουλος, ορκωτός ελεγκτής της ΟΡΙΩΝ ΑΕ και ο Γιώργος Χριστόπουλος, Φοροτεχνικός, Γ.Γ. ΕΦΕΕΑ και μέλος Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ.

Στο σεμινάριο αναλύθηκαν διεξοδικά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην εφαρμογή των διατάξεων, για το πώς θα φορολογηθούν οι αγρότες για το φορολογικό έτος 2014.

Ειδικότερα, δόθηκαν εξηγήσεις και απαντήθηκαν κρίσιμα ερωτήματα όπως, η επιστροφή ΦΠΑ τόσο του ειδικού όσο και του κανονικού καθεστώτος, προσδιορισμός καθαρών κερδών, συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών, απογραφές, μετατάξεις από και προς το κανονικό καθεστώς, έκδοση παραστατικών από τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, διαφορά εισοδήματος και τεκμηρίων κ.α.

Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη, τόσο από τα μέλη του Συλλόγου μας, όσο και από συναδέλφους από πολλές άλλες περιοχές της χώρας και απαντήθηκε μεγάλος αριθμός ερωτημάτων. Οι συνάδελφοι παρέμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή στην αίθουσα, δείγμα του προβληματισμού και της αγωνίας τους, γιατί ακόμη εκκρεμούν πολλές διευκρινιστικές λύσεις της Διοίκησης.

Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων:

Εκ μέρους της ΠΟΦΕΕ, ο Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της ΕΦΕΕ Καβάλας Νίκος Πατέλης και ο Ταμίας Γιώργος Καρκαντός.

Επίσης:
Ο Κώστας Κωνσταντινίδης, Α’ Αντιπρόεδρος της Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε.
Ο Δημήτρης Τσαμόπουλος, Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε. Αττικής
Η Χριστίνα Βρανίκα και ο Νίκος Μάμαλος, ΓΓ και μέλος ανίστοιχα της ΕΦΕΕ Κέρκυρας.
Ο Σίμος Παντελίδης, Παναγιώτης πιστικούδης και Γιάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος ΓΓ και Υπεύθυνος   Δημοσίων σχέσεων αντίστοιχα, της ΕΦΕΕ Κιλκίς.
Ο Ηλίας Νάκας, Πρόεδρος της ΕΦΕΕ Λάρισας.
Ο Θωμάς Γρηγορίου, Πρόεδρος της ΕΦΕΕ Τρικάλων.
Ο Γιάννης Καρατζιούλας, Αντιπρόεδρος της ΕΦΕΕ Πιερίας.
Ο Ανδρέας Νάζος, μέλος της ΕΦΕΕ Γρεβενών.
Ο Δημήτρης Κατρατζής, τ. πρόεδρος της ΕΦΕΕ Φλώρινας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                       Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Παπαδημητρίου                                  Κώστας Λαμπρόπουλος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο