Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δηλώσεις της Γ.Γ.Δ.Ε στην ημερίδα με θέμα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα-Ενοποίηση και Εκσυγχρονισμός των λογιστικών κανόνων» του ΙΟΦΟΜ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ημερίδα με θέμα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα-Ενοποίηση και Εκσυγχρονισμός των λογιστικών κανόνων», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 3ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (ΙΟΦΟΜ) στη Θεσσαλονίκη, μίλησε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου η οποία τόνισε μεταξύ άλλων:

«Με το νέο λογιστικό πλαίσιο υλοποιήθηκε η δέσμευση της Ελληνικής Πολιτείας για την απλοποίηση των λογιστικών κανόνων. Με σταθερά βήματα και συγκεκριμένα με την κατάργηση του ΚΒΣ, την αντικατάσταση του από τον Κ.Φ.Α.Σ. και τελικώς την υιοθέτηση των ελληνικών λογιστικών προτύπων απλοποιήθηκαν στο σύνολο τους και οι κανόνες για τις συναλλαγές. Η παραπάνω ενοποίηση αποτελούσε ζητούμενο της λογιστικής κοινότητας αλλά και όλης της αγοράς.

Για την εφαρμογή του νόμου για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα εκδόθηκε από την ΓΓΔΕ ερμηνευτική εγκύκλιος για την παροχή οδηγιών (ΠΟΛ.1003/31.12.2014).

Εκτός από την ερμηνευτική εγκύκλιο εκδόθηκαν από την ΓΓΔΕ και σειρά αποφάσεων για τη ρύθμιση ορισμένων ειδικών θεμάτων και ειδικότερα η απόφαση (ΠΟΛ.1002/31.12.2014) με την οποία ορίζονται οι κατηγορίες των οντοτήτων που απαλλάσσονται από τη χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών, καθώς και η απόφαση (ΠΟΛ 1001), η οποία έδωσε τη δυνατότητα από 1/1/2015 μη ενημέρωσης βιβλίων σε ορισμένες κατηγορίες οντοτήτων.

Με το νόμο για τα Λογιστικά Πρότυπα, προβλέφθηκε Διαρκής Επιτροπή για την παρακολούθηση της εφαρμογής του νόμου, στην οποία συμμετέχουν εκτός από στελέχη της ΓΓΔΕ και φορείς της αγοράς και της επιστημονικής κοινότητας.

Για την ΓΓΔΕ η συνεργασία της φορολογικής διοίκησης με τους φορείς της αγοράς αποτελεί έναν από τους βασικότερους στόχους της, δεδομένου ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στη μείωση του διοικητικού κόστους, στην προαγωγή και τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο