Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συστάθηκε η επιτροπή για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/56/ΕΕ η οποία αφορά τους υποχρεωτικούς ελέγχους των ετήσιων και των ενοποιημένων λογαριασμών

Σύμφωνα με την απόφαση 0000028 ΕΞ 12.1.2015 μέλη της Επιτροπής είναι:

1) Καραμάνη Κωνσταντίνο, καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως Πρόεδρο της Επιτροπής με Αντιπρόεδρο την Βρέντζου Ελένη, υπάλληλο της Δ/νσης Χρηματοοικονομικής Πολιτικής.

2) Περδικάκη Κυριακή, υπάλληλο της Δ/νσης Χρηματοοικονομικής Πολιτικής, τακτικό μέλος, ως εκπρόσωπο του Υπ. Οικονομικών με αναπληρώτρια την Αγγελή Ελένη, υπάλληλο της ίδιας Δ/νσης.

3) Γιαννόπουλο Παναγιώτη, Α' Αντιπρόεδρο της ΕΛΤΕ, τακτικό μέλος ως εκπρόσωπο της ΕΛΤΕ, με αναπληρωτή του τον Κοντογεώργη Αθανάσιο, Β' Αντιπρόεδρο της ΕΛΤΕ.

4) Παπαγεωργίου Στέργιο, Ελεγκτή Προϊστάμενο του τμήματος Εποπτείας Εισηγμένων Εταιρειών, τακτικό μέλος, ως εκπρόσωπο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αναπληρωτή του τον Γεραντώνη Νικόλαο, Ελεγκτή Προϊστάμενο του τμήματος Περιοδικής Πληροφόρησης.

5) Καρλή Κωνσταντίνο, Δικηγόρο τακτικό μέλος, ως εκπρόσωπο του ΣΕΒ με αναπληρωτή του τον Χαρίτωνα Κυριαζή Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο ΣΕΒ.

6) Πολύζο Απόστολο, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου, τακτικό μέλος, ως εκπρόσωπο του ΣΟΕΛ με αναπληρωτή του τον Καζά Βασίλειο, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου.

7) Αλαμάνο Παναγιώτη, νόμιμο ελεγκτή, τακτικό μέλος, ως εκπρόσωπο του Οικονομικού Επιμελητηρίου με αναπληρωτή του τον Λυμπέρη Ανάγνο, οικονομολόγο.

8) Βλυσίδη Αντώνιο, Τμηματάρχη του τμήματος Ανάλυσης και Μεθοδολογίας Κεφαλαιακής Επάρκειας και Λογιστικής Παρακολούθησης της Δ/νσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος, τακτικό μέλος, ως εκπρόσωπο της Τράπεζας της Ελλάδας, με αναπληρώτριά του την Πολυχρονίου Σοφία, Αρχιλογιστή, υπάλληλο του ιδίου τμήματος.

Έργο της επιτροπής είναι η σύνταξη σχεδίου νόμου και αιτιολογικής έκθεσης για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/56/ΕΕ του Συμβουλίου για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/43/ΕΚ για τους υποχρεωτικούς ελέγχους των ετήσιων και των ενοποιημένων λογαριασμών η οποία δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ στο τεύχος L 158/ 27.5.2014, στην εθνική έννομη τάξη, καθώς και η σύνταξη πίνακα αντιστοιχίας των άρθρων της Οδηγίας με τα άρθρα του σχεδίου νόμου.

Το έργο της Επιτροπής πρέπει να ολοκληρωθεί έως την 3η Σεπτεμβρίου 2015. Εάν κατά την ημερομηνία αυτή έχει δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τροποποίηση της ανωτέρω οδηγίας, η Επιτροπή υποχρεούται να επισημάνει και ενσωματώσει και τις αλλαγές αυτές, στο μέτρο που δεν απαιτείται παράταση των εργασιών.


Δείτε την απόφαση από το φορολογικό αρχείο του κόμβου


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΛΤΕ ενοποιημένοι λογαριασμοί


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο