Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αίτημα κατάργησης ΜΥΦ - Δελτίο τύπου Συλλόγων

Δελτίο Τύπου Λογιστικών Συλλόγων Ν. Λευκάδας, Ν. Θεσπρωτίας, Μεσολογγίου – Ναυπακτίας και περιχώρων, ΕΦΕΕ Άρτας – Φιλιππιάδας, ΕΦΕΕ Ιωαννίνων, Σύλλογος Αγρινίου και περιχώρων, Ν. Πρέβεζας,

Αίτημα για κατάργηση της υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ ανά τρίμηνο και διατήρηση του ορίου των 300,00 ευρώ

ΠΡΟΣ:  
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, Κ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΓΚΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, Κα ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
e-mail:  [email protected]                     

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Μ.Μ.Ε

Καταρχήν να συγχαρούμε τον λογιστικό Σύλλογο Σύρου – Τήνου για το ουσιαστικό αίτημα κατάργησης των ΜΥΦ όπως ισχύουν από 01.01.2014.

Κα Γενικέ,

Δε θα αναφερθούμε σε νόμους, ΠΟΛ, κ.α.

Το αίτημα για επαναφορά των ετήσιων συγκεντρωτικών καταστάσεων είναι καθολικό από όλους τους λογιστές. Ως επαγγελματίες λογιστές είμαστε οι πρώτοι που θα χαιρετίσουμε μια προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του ελέγχου, με μέτρα που θα συμβάλλουν προς αυτό.

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι προφανές ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, μα περισσότερο δεν έχει κανένα αποτέλεσμα για τον φορολογικό έλεγχο μεγαλύτερο από τις ετήσιες καταστάσεις και το όριο που ίσχυε. Μόνο διοικητικό κόστος.

Πραγματικά δεν έχει λογική να διασταυρώνονται παραστατικά της τάξης των 0,5 και 1 ευρώ, όπως φορτωτικές κ.α. ενώ έχουμε εκτεταμένη φοροδιαφυγή που δεν αναζητείται!

Μα δεν είναι μόνο αυτά! Ποια η λογική, να διασταυρώνονται δαπάνες που δεν αντιπαραβάλλονται από κανέναν. Ειλικρινά, δώστε μας μια εξήγηση. Είναι απλά παράλογο.

Θεωρούμε πολύ σωστό τη διασταύρωση τιμολογίων, καθώς επίσης και τον έλεγχο από τις υπηρεσίες, αλλά κινήσεις χωρίς ουσία και νόημα δεν μπορούμε να τις επικροτήσουμε.

Με τις καταστάσεις όπως τις έχετε καθορίσει δεν συγχωρείτε ούτε το ανθρώπινο λάθος του 1 λεπτού, ούτε την εκ παραδρομής απώλεια ενός στοιχείου του 1 ευρώ. Δεν ξέρουμε τι να πούμε.

Θεωρείστε δεδομένο ότι είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες, και όχι ανεξάντλητες δυνάμεις, μα πάνω από όλα σκεπτόμενοι.  

Σαφώς δεν ζητάμε παράταση των τριμηνιαίων καταστάσεων. Είναι αστείο να ζητείται κάτι τέτοιο. Μέσα στην καταιγίδα υποχρεώσεων την συγκεκριμένη περίοδο και ενώ ακόμα δεν έχουμε συνέλθει από την εφαρμογή των ΕΛΠ μόνο με χιούμορ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την υποχρέωση υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων. Η πλατφόρμα εφαρμογής είναι απίστευτα δυσνόητη και δύσχρηστη και ουδείς δεν αντιλαμβάνεται ποιον σκοπό θα εξυπηρετήσει. Ο πολύ μικρός αριθμών υποβολών έως τώρα το αποδεικνύει τρανταχτά.

Έτσι απαιτούμε να καταργηθεί αυτή η πολύ χρονοβόρα υποχρέωση που μόνο προβλήματα και παράλογα πρόστιμα μπορεί να φέρει στις επιχειρήσεις. Η ανάγκη διασταύρωσης μπορεί και πρέπει να ικανοποιηθεί με άλλους τρόπους. Η φοροδιαφυγή γίνεται αλλιώς και ο κλάδος μας είναι εδώ και έχει την εμπειρία  για να σας βοηθήσει να παταχθεί αρκεί να του το ζητήσετε. Διασταυρώνοντας λεπτά του ευρώ και απασχολώντας έναν ολόκληρο κλάδο άπειρες ώρες πάνω σε ακατανόητες διαδικασίες που δεν θα αποφέρουν τίποτα , την στιγμή που θα έπρεπε να κάνει σημαντικές εργασίες βρισκόμενος δίπλα στην ελληνική επιχείρηση σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για την χώρα μας, είναι μεγάλα βήματα προς τα πίσω.

Θεωρούμε αυτονόητο και δίκαιο να επαναφέρετε τις ετήσιες συγκεντρωτικές καταστάσεις με το όριο που ίσχυε μέσα σε ένα σωστό χρονικό περιθώριο π.χ. έως 30/9 κάθε επόμενου έτους.

Με εκτίμηση,

Εκ των Δ.Σ των συλλόγων,

Σύλλογος λογιστών – φοροτεχνικών Λευκάδας
Σύλλογος λογιστών – φοροτεχνικών Ν. Θεσπρωτίας
Σύλλογος λογιστών – φοροτεχνικών Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και περιχώρων
Σύλλογος λογιστών – φοροτεχνικών Ν. Ιωαννίνων
Σύλλογος λογιστών – φοροτεχνικών Άρτας - Φιλιππιάδας
Σύλλογος λογιστών – φοροτεχνικών Αγρινίου και περιχώρων
Σύλλογος λογιστών – φοροτεχνικών Πρέβεζας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο