Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γιούνκερ: Τον Ιούνιο η ΕΕ θα έχει έτοιμα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δεσμεύτηκε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει παρουσιάσει, μέχρι τον Ιούνιο, κοινοτική οδηγία αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών για όσους εμπλέκονται σε κρούσματα φοροδιαφυγής

Μέχρι τον Ιούνιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει έτοιμα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής στην ΕΕ, υποσχέθηκε σήμερα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στην ομιλία του για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Κομισιόν διαβεβαίωσε την Ολομέλεια της Ευρωβουλής ότι μέχρι τον Ιούνιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μία δέσμη μέτρων, για την πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αντιπαρήλθε τα ειρωνικά σχόλια μικρής μερίδας ευρωβουλευτών, που επιχείρησαν να βάλουν στη συζήτηση τα περί καθεστώτος φορολογικής ασυλίας πολυεθνικών στο Λουξεμβούργο, τονίζοντας ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να δίνω σημασία σε κάθε λέξη που λέγεται εδώ μέσα γι' αυτό το θέμα».

Ο κ. Γιούνκερ δεσμεύτηκε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει παρουσιάσει, μέχρι τον Ιούνιο, κοινοτική οδηγία αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών για όσους εμπλέκονται σε κρούσματα φοροδιαφυγής και σχετικές δικαστικές αποφάσεις, μεταξύ των κρατών-μελών και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

«Σε αυτή την προσπάθεια», κατέληξε, «θέλω να εμπλακεί και το Ευρωκοινοβούλιο».


Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο