Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Λογιστικός Σύλλογος Σύρου-Τήνου: Αίτημα για κατάργηση της υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ ανά τρίμηνο και διατήρηση του ορίου των 300,00 ευρώ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΥΡΟΥ και ΤΗΝΟΥ, ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Γ.Παπανδρέου 8, Ερμούπολη. Τηλ.22810-88285, 22810-80404. E-mail: [email protected]

ΠΡΟΣ:  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, Κα ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
e-mail:  [email protected]                     

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,
taxheaven

ΘΕΜΑ 1: Κατάργηση της υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ ανά τρίμηνο και διατήρηση του ορίου των 300,00 ευρώ

Κα Γενικέ,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε ακόμη μια φορά να θέσουμε τους προβληματισμούς μας και τις απόψεις μας, σχετικά με την υποβολή των καταστάσεων ΜΥΦ του φορολογικού έτους 2014.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει σχεδιαστεί με λάθος τρόπο και δεν έχετε λάβει υπόψη σας τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν ώστε αυτή η διαδικασία να μπορεί να παράξει ουσιαστικά αποτέλεσμα.

Τα παραπάνω καταδεικνύονται από τις συνεχείς παρατάσεις που έχετε δώσει, καθώς και από τις εγκυκλίους που εκδίδει η υπηρεσία σας  με σημαντικές καθυστερήσεις.

Σας επισημαίνουμε λοιπόν ότι όσες παρατάσεις και αν δωθούν η υποβολή των ΜΥΦ είναι μη διαχειρήσιμη από τα λογιστικά γραφεία που είναι επιφορτισμένα με σωρό υποχρεώσεων, ΑΠΔ. ρυθμίσεις , Ε11,ΦΜΥ,ΦΠΑ,επίδομα πετρελαίου ,ΚΕΠΥΟ 2013,Ε9 κλπ.

Δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα να ενημερωθούμε για θέματα που μας απασχολούν όπως τα Λογιστικά Πρότυπα, να ασχοληθούμε με τα αποτελέσματα των πελατών μας και τα προβλήματα τους γιατί πλέον έχουμε γίνει διεκπεραιωτές του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με το Ν 4174/2013 αρ 14 ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων δύναται με απόφαση του να καθορίζει το χρόνο, τον τρόπο ,τη διαδικασία, την έκταση ,το ύψος της αξίας των στοιχείων σχετικά με την εφαρμογή της παρ.4.

Ζητάμε λοιπόν την άμεση κατάργηση της υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ και τη διατήρηση της ετήσιας υποβολής με όριο τα 300,00 ευρώ.

Επίσης παρακαλούμε την άμεση απόφαση σας γιατί οι προθεσμίες είναι οριακές και οι υποχρεώσεις μας πολύ μεγάλες για να ανταπεξέλθουμε.

Με τιμή,

Ο Αντιπρόεδρος
Κεραμιώτης Βασίλειος

Ο Γενικός Γραμματέας
Δαέλης Γεώργιος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο