Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα φοροελαφρύνσεις εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ.

Νέα ελαφρύνσεις εξήγγειλε ο Σαμαράς στην ομιλία του παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ.

Αναλυτικά ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για τις παρακάτω μελλοντικές αλλαγές :

- Σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, ξεκινώντας από το 2015. Ώστε, τελικά να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ. Από το 1,43% όπου βρίσκεται σήμερα. Και κυρίως, θα αποδώσουμε τον ΕΝΦΙΑ απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ώστε να γίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση αληθινά αυτόνομη, υπεύθυνη και αναπτυξιακή.

-Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος σε όλη την κλίμακα. Με τον ανώτατο συντελεστή να υποχωρεί τελικά στο 33%, από 42% που είναι σήμερα και από 45% που ήταν πριν από την κρίση.

-Μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων σταδιακά,  ώστε να φθάσει τελικά σε αυτό που είναι το μεγάλο μου επαναλαμβάνω στοίχημα, να πάνε οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις στο 15%!  Ενιαίος φόρος επιχειρηματικών κερδών.

–Καθιέρωση της φορολογικής έκπτωσης και σε εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις και από ελευθέρια επαγγέλματα που δεν υπάρχουν σήμερα.

–Επέκταση της δυνατότητας καταβολής ΦΠΑ μόνο όταν το τιμολόγιο πληρωθεί σε επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι και 2 εκατομμύρια ευρώ.

–Επέκταση της απαλλαγής από το ΦΠΑ για επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι και 20.000 ευρώ.

–Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και το φόρο που προκύπτει.

–Κατάργηση «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία.

–Απαλλαγής ΦΠΑ από την πρώτη κατοικία, για Έλληνες και ξένους πολίτες.

– Επαναπατρισμός κεφαλαίων από το εξωτερικό.

 

Για τον συνδικαλιστικό νόμο προανήγγειλε πως θα γίνουν αλλαγές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "θα υπάρξουν αναταράξεις, αλλά δεν με νοιάζει". Σχετικά με τις αλλαγές στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο δήμο που δεν κατονόμασε, όπου από τους 160 εργαζόμενους, οι 90 ήταν τμηματάρχες.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο