Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

ΣΔΙΤ: Τρίτη στη Ευρώπη η Ελλάδα για το 2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΔΙΤ: Τρίτη στη Ευρώπη η Ελλάδα για το 2014


Στην Ελλάδα κατά το 2014 υπογράφηκαν 7 συμβάσεις, αξίας 465 εκ ευρώ, φέρνοντας τη χώρα μας 3η στην κατάταξη  Ευρωπαϊκών χωρών  μετά το Ην. Βασίλειο και τη Γαλλία, σε όρους πλήθους συμβάσεων, και 3η  μετά το Ην. Βασίλειο και την Ιρλανδία σε όρους αξίας συμβάσεων ως προς το ΑΕΠ.

Το Α΄ Εξάμηνο 2014 η χώρα βρισκόταν στην 4η θέση της κατάταξης Ευρωπαϊκών χωρών. Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν στη χώρα μας αφορούν στους εξής τομείς:

· 2 έργα για την υλοποίηση και διαχείριση 14 και 10 σχολικών μονάδων αντίστοιχα στην Αττική.
· 1 έργο για την υλοποίηση συστήματος τηλεματικής για την πληροφόρηση επιβατών στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.
· 1 έργο για την υλοποίηση Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες Αθηνών.
· 3 έργα για την υλοποίηση ευρυζωνικού δικτύου στο σύνολο της χώρας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος  στις συμβάσεις ΣΔΙΤ που υπογράφηκαν το 2014 προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορεί, να καινοτομεί και να παράγει θετικά παραδείγματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα έργα ΣΔΙΤ αποτελούν σημαντικό εργαλείο τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης μοχλεύοντας ιδιωτικούς πόρους σε αναπτυξιακά έργα με πολλαπλασιαστικό όφελος και με παράλληλη αξιοποίηση  κοινοτικών πόρων. Η επιλογή της διαδικασίας των ΣΔΙΤ εξασφαλίζει διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, ιδιωτικά και ευρωπαϊκά κεφάλαια και αυστηρό έλεγχο και εποπτεία του Δημοσίου.

Αποτελεί ένα πετυχημένο πρότυπο για την υλοποίηση έργων υποδομών και οι συνέργειες που επιτυγχάνονται πολλαπλασιάζουν τα ευεργετικά αποτελέσματα των επενδύσεων, αλλάζοντας κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις σε πιο δημιουργική και παραγωγική κατεύθυνση».


Από το Γραφείο Τύπου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο