Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χωρίς έλεγχο η υποβολή της δήλωσης για τη μετάταξη στο απαλλασσόμενο καθεστώς Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με το έγγραφο Δ14Β 1000985 ΕΞ 2015/7.1.2015, για τη μετάταξη υποκείμενου στο φόρο από το κανονικό καθεστώς στο απαλλασσόμενο καθεστώς του άρθρου αυτού και αντίστροφα, υποβάλλεται κατά την έναρξη της διαχειριστικής περιόδου δήλωση μεταβολών εντός της οριζόμενης στο άρθρο 10 παρ. 4 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013) προθεσμίας και σε συνδυασμό και με το άρθρο 7 του ίδιου Κώδικα μέχρι 12.1.2015.

Η δήλωση αυτή αποτελεί δήλωση του φορολογούμενου και υποβάλλεται με ευθύνη του. Ως εκ τούτου παραλαμβάνεται από τις Δ.Ο.Υ. χωρίς να διενεργείται έλεγχος κατά το στάδιο της υποβολής της. Οιοσδήποτε έλεγχος έπεται της υποβολής.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι, στο χρονικό περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα 12.1.2015 δεν είναι εφικτό να προβούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στην υποβολή της εν λόγω δήλωσης στο μητρώο της Δ.Ο.Υ, γεγονός που στηλιτεύσαμε σε σχετικό άρθρο μας τις προηγούμενες ημέρες με τίτλο Ενάρξεις, μεταβολές και διακοπές εργασιών μέσα σε 10 μέρες γίνονται; - Μέχρι 12.1.2015 η μεταβολή για την ένταξη στο καθεστώς απαλλασσόμενων του ΦΠΑ (άρθρο 39) . Μάλιστα ζητούσαμε την επαναφορά στο προγενέστερο καθεστώς των 30 ημερών. Στο ίδιο μήκος κύματος, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με σχετικό αίτημά της ζήτησε να τροποποιηθεί το περιθώριο του δεκαημέρου για τις μεταβολές στο μητρώο των Δ.Ο.Υ.  Αν η Διοίκηση του υπ. Οικ. δεν προβεί σε άμεση λύση του θέματος, τότε πολλοί φορολογούμενοι που δε θα μπορέσουν να μεταβούν στις Δ.Ο.Υ. για την υποβολή της σχετικής δήλωσης μέχρι τη Δευτέρα 12.1.2015, θα επιβαρυνθούν με τα πρόστιμα του Κ.Φ.Δ.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο