Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

ΟΑΕΔ: Επιδόματα ανεργίας με πόρους του ΛΑΕΚ για την πρόσληψη 20.000 ανέργων

Με τα επιδόματα ανεργίας και τους πόρους που προορίζονται για την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης από εισφορές υπέρ του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ), τις οποίες καταβάλλουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι...

Με τα επιδόματα ανεργίας και τους πόρους που προορίζονται για την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης από εισφορές υπέρ του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ), τις οποίες καταβάλλουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα επιδοτήσει ο ΟΑΕΔ την πρόσληψη 20.000 επιδοτούμενων ανέργων σε επιχειρήσεις με προσωπικό μέχρι 25 άτομα.

Την απόφαση να επιχορηγηθούν με 170 εκατ. ευρώ οι επιχειρήσεις για να προσλάβουν για 24 ή 30 μήνες επιδοτούμενους άνεργους ανακοίνωσε χθες, ο διοικητής του ΟΑΕΔ παρά την αντίθετη γνώμη ΣΕΒ και ΓΣΕΕ (εκπρόσωποί της, ζητώντας να μην δεσμευτούν τόσοι πόροι όταν για τους άνεργους άνω των 50 από φθίνοντες κλάδους διατίθενται 30 εκατ., αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ καταγγέλλοντας τον διοικητή του ΟΑΕΔ Γ. Βερναρδάκη για προειλημμένες αποφάσεις). Το πρόγραμμα -που θα τεθεί σε εφαρμογή με απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης- προβλέπει τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας και την επέκταση της επιχορήγησης από 12 σε 24 ή 30 μήνες.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος ο εργοδότης θα λαμβάνει ως επιχορήγηση ίσο ποσό με το τελευταίο επίδομα ανεργίας που έχει εγκριθεί για τον άνεργο (349,50 ευρώ που από την 1η Μαϊου θα αυξηθεί σε 367,50) και θα τον αμείβει όπως αμείβει και τους άλλους εργαζόμενους της ίδιας ειδικότητας καταβάλλοντας και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο