Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αγρότες: Αίρεται η υποχρέωση τιμολόγησης των επιδοτήσεων-Διευκρινίσεις

Η πρώτη ευχάριστη τροποποίηση σχετικά με τα βιβλία των αγροτών, ήρθε το 2015 με την ΠΟΛ.1003/31.12.2014, (η αρίθμηση είναι του 2015 αλλά η ημερομηνία που φέρει είναι 31.12.2014).

Στο άρθρο 8 (§1 8.1.1), ορίζεται ότι δεν προβλέπεται η έκδοση τιμολογίου για τις επιδοτήσεις. Δεν χρειάζεται δηλαδή πλέον να τιμολογηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις, αλλά και κάθε άλλη μορφής επιδότηση.

Έτσι, οι συνάδελφοι, προκειμένου να αποτυπώσουν την επιδότηση ως έσοδο, μπορούν κάνοντας εκτύπωση μέσα από το site του ΟΠΕΚΕΠΕ (όπως αναφέρουμε σε προηγούμενο άρθρο: www.opekepe.gr – διαδικτυακή ενημέρωση αγροτών για πληρωμές – ΑΦΜ + 4 τελευταία ψηφία της ταυτότητας + το έτος 2014), να χρησιμοποιήσουν αυτή την εκτύπωση ως αποδεικτικό καταχώρησης των επιδοτήσεων ως έσοδο.

Προσοχή: η ΠΟΛ.1003/31.12.2014 μας απαλλάσσει από την υποχρέωση έκδοσης των τιμολογίων για τις επιδοτήσεις και μόνο από αυτό. Καμία αναγραφή δεν υπάρχει πουθενά που να ορίζει ότι οι επιδοτήσεις ΔΕΝ φορολογούνται, (μέχρι στιγμής τουλάχιστον που γράφονται αυτές οι γραμμές).


Καρδίτσα, 07 Ιανουαρίου 2015

Γιώργος Παπαδημητρίου
Φοροτεχνικός
Πρόεδρος Δ.Σ.
Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών
Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Νομού Καρδίτσας


Ετικέτες για αναζήτηση αγρότες επιδοτήσεις


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο