Ειδήσεις Τεχνολογία

Στο μισό οι πραγματικές ταχύτητες των ADSL

ημαντικότερα μικρότερες σε σχέση με τις ονομαστικές είναι οι ταχύτητες σύνδεσης στο Internet μέσω ADSL που απολαμβάνουν οι Έλληνες χρήστες, ενώ υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των διαφόρων περιοχών της χώρας. Αυτά είναι δύο από τα βασικά συμπεράσματα μίας...

Σημαντικότερα μικρότερες σε σχέση με τις ονομαστικές είναι οι ταχύτητες σύνδεσης στο Internet μέσω ADSL που απολαμβάνουν οι Έλληνες χρήστες, ενώ υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των διαφόρων περιοχών της χώρας. Αυτά είναι δύο από τα βασικά συμπεράσματα μίας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας έρευνας που πραγματοποίησε το γνωστό περιοδικό PC World με στόχο να καταγράψει τις πραγματικές ταχύτητες ευρυζωνικής σύνδεσης.

Αν και όλοι οι πάροχοι αναφέρουν ότι η ταχύτητα που προσφέρουν είναι ονομαστική και ότι ο συνδρομητής θα έχει την καλύτερη δυνατή ταχύτητα τη δεδομένη στιγμή, πολλοί χρήστες επιλέγουν με βάση την ονομαστική σύνδεση και περιμένουν να την έχουν, ή έστω να είναι λίγο μικρότερη. Ομως, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική όπως φαίνεται από την έρευνα του PC Word, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ Νοεμβρίου 2006 - Ιανουαρίου 2007 οπότε και έγιναν πάνω από 100.000 μετρήσεις από 3.384 χρήστες σε όλη τη χώρα που χρησιμοποίησαν μία ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή που ήταν ελεύθερη για «κατέβασμα» από το site του περιοδικού (www.pcw.gr).

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στο σύνολο της επικράτειας, οι μέσοι όροι των πραγματικών ταχυτήτων, όπως προκύπτουν από την έρευνα, μεταξύ 50%-65% της ονομαστικής ταχύτητας σύνδεσης. Συγκεκριμένα, για τις συνδέσεις στα 768 Kbps, ο μέσος όρος της ταχύτητας ήταν 484 Kbps (63% της ονομαστικής ταχύτητας), για τις συνδέσεις των 1024 Kbps τα 552 Kbps (54%) και για τα 2048 Kbps ήταν 1042 Kbps (51%).

Μεταξύ άλλων, από την έρευνα προέκυψε ότι υπάρχουν ολόκληρες γεωγραφικές περιφέρειες στις οποίες καταναλωτές πληρώνουν για σύνδεση 1Mbps και στην πράξη απολαμβάνουν χειρότερες υπηρεσίες από συνδρομητές των φθηνότερων συνδέσεων 768kbps άλλων περιοχών.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο