Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το TaxHeaven πάντα δίπλα στον λογιστή. Ποτέ η ενημέρωση δεν ήταν τόσο πλήρης

Κάθε φορά που προσπαθούμε να προβούμε σε μια απλή καταγραφή όλων των υπηρεσιών που προσφέρει ο κόμβος ενημέρωσης TaxHeaven, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα περίεργο αδιέξοδο! Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσεις να συμπτύξεις μέσα σε μία είδηση όπως η παρούσα, την πληθωρικότητα της ενημέρωσης που προσφέρει ο κόμβος μας. Πώς να χωρέσεις άλλωστε σε μία ανάρτηση όλες τις καινοτομικές υπηρεσίες που χρόνια τώρα προσφέρει ο κόμβος; Πώς να περιγράψεις διεξοδικά τα πρωτοποριακά εργαλεία που κάνουν τη ζωή των συναδέλφων πιο εύκολη μέσα στον κυκεώνα του ευμετάβλητου φορολογικού και εργατικό/ασφαλιστικού τοπίου;


Γι΄αυτό, υιοθετώντας τη γνωστή ρήση «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν», δε θα αναλωθούμε σε πολλά λόγια, αλλά θα αφήσουμε να μιλήσουν τα έργα μας. Οι συνεχόμενες προσθήκες και βελτιώσεις των υφιστάμενων εργαλείων αλλά και η προσθήκη νέων που μέσα στο 2015 σταδιακά θα ενσωματώνονται, αποτελούν σημείο αναφοράς για όλο το χώρο, δημιουργώντας άγχος σε όλους τους μιμητές που μονίμως τρέχουν ασθμαίνοντες να "κοπιάρουν" τις πρωτότυπες ιδέες μας. 

Ας ξεκινήσουμε στο σημείο αυτό ένα σύντομο οδοιπορικό σε όσα προσφέρει ο κόμβος TaxHeaven:

 

Live αναζήτηση νόμων
- Αν θέλετε να βρείτε άμεσα τον νόμο 4172/2013, κάνετε κλικ «στην Live αναζήτηση νόμων» αναγράφοντας τον αριθμό 4172 και περιμένετε να σας επιστρέψει τα αποτελέσματα.
- Αν αναγράψετε έναν νόμο που δεν υπάρχει στο φορολογικό αρχείο ή αν δεν αναγράψετε σωστά τον νόμο, η αναζήτηση σας επιστρέφει το παρακάτω κείμενο:
«Δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται είτε στο ότι δεν αναγράψατε σωστά το νούμερο του νόμου ή του Π.Δ/τος που θέλετε να βρείτε (π.χ. 4110 ή 340), είτε στο ότι ο νόμος αυτός δεν υπάρχει στο φορολογικό μας αρχείο. Εάν θεωρείτε χρήσιμο να προστεθεί ο νόμος που ψάχνετε στο φορολογικό αρχείο του κόμβου, επικοινωνήστε μαζί μας ή στείλτε μας e-mail περιγράφοντας το αίτημά σας»


 

Live αναζήτηση αποφάσεων

Αν θέλετε να βρείτε άμεσα μια εγκύκλιο του Υ.Ο. και γνωρίζετε τον αριθμό και τη χρονολογία της, κάνετε κλίκ «στην Live αναζήτηση αποφάσεων», αναγράφοντας τον αριθμό της εγκυκλίου. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε την ΠΟΛ. 1023/2013, τότε απλώς αναγράφετε τον αριθμό αυτής και η αναζήτηση σας επιστρέφει όλες τις αποφάσεις με τον ίδιο αριθμό ταξινομημένες ανά έτος.

 

 


Αμεσότητα και επιστημονική εγκυρότητα στην ειδησεογραφία. Εμείς παράγουμε τις ειδήσεις αλλά ακόμη κι αν φιλοξενούμε ειδήσεις τρίτων, αυτές είναι φιλτραρισμένες. Δεν αναπαράγουμε τίποτε χωρίς να το ελέγχουμε.


 

-Ετικέτες στις ειδήσεις στις αποφάσεις και στους νόμους για την πληρότητα των θεμάτων
-Ετικέτες αναζήτησης στις ειδήσεις
-Σχετικά θέματα στις ειδήσεις
-Αναζήτηση μέσα από το κείμενο των ειδήσεων
-Σχόλια στις ειδήσεις, παρακολούθηση σχολίων
-Υπερσυνδέσεις ακόμα και στις ειδήσεις

 

 

Ο πιο πλήρης φορολογικός οδηγός λογιστή - Άμεσες πληροφορίες με ένα κλικ


 

Πλήρης αναλυτικός οδηγός φορολογικών δηλώσεων


 

 

Αποφάσεις εγκύκλιοι κόμβου:

-Δυνατότητα εκτύπωσης σε pdf όλων των αποφάσεων και εγκυκλίων του κόμβου.
- Δυνατότητα εκτύπωσης σε word όλων των αποφάσεων και εγκυκλίων του κόμβου.
- Δυνατότητα εκτύπωσης με παραθέσεις. Μέσα από την δυνατότητα αυτή ο χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί πλήρως το κείμενο της κάθε απόφασης χωρίς να ανατρέχει στις παραπομπές άρθρων ή παραγράφων του νόμου που περιέχει.
- Δυνατότητα προβολής όλων των παραπομπών (υπερσυνδέσεων- hyperlinks) στην ίδια σελίδα με αναδυόμενα παράθυρα.
- Δυνατότητα προβολής/αποθήκευσης/εκτύπωσης των πρωτότυπων εγγράφων ή εγκυκλίων για χρησιμοποίησή τους στις Δημόσιες υπηρεσίες 

 

Σε κάθε απόφαση που αναρτάται στον κόμβο:

Βλέπετε άμεσα σχετικές διατάξεις, καθώς και σύνδεση με τις ετικέτες του κόμβου.


 

Έχετε διαθέσιμο το πρωτότυπο κείμενο και την δυνατότητα εκτύπωσης της απόφαση σε pdf και word.

 

Έχετε δυνατότητα να εκτυπώσετε οποιαδήποτε απόφαση, με ενσωματωμένες τις αναφορές σε άρθρα και παραγράφους νόμων (υπερσυνδέσεις)

 

 

 

 


-Κωδικοποίηση αποφάσεων


Σχετικές διατάξεις στις αποφάσειςΦορολογικό αρχείο κόμβου


Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πληρέστερο φορολογικό αρχείο στην Ελλάδα το οποίο περιέχει:

• Πάνω από 15.000 αποφάσεις, διοικητικές λύσεις, κ.λπ.
• Πάνω από 4.000 αποφάσεις δικαστηρίων Σ.τ.Ε., Α.Π., κ.λπ.
• Πάνω από 600 νόμους και περισσότερους από 170 κωδικοποιημένους νόμους και Προεδρικά Διατάγματα με κωδικοποίηση σε επίπεδο παραγράφων

και όλα αυτά κατηγοριοποιημένα ανά αντικείμενο.


 

Άμεση επιστημονική κωδικοποίηση όλων των νόμων.

Σύγκριση διατάξεων νόμων με υπογράμμιση των αλλαγών. 

Προϊσχύουσες διατάξεις ανά παράγραφο

 

 

Αιτιολογική έκθεση σε κάθε άρθρο των νόμων που περιέχονται στο φορολογικό αρχείο

 

 

Εκτύπωση άρθρων με σχόλια ή μαζί με την αιτιολογική έκθεση για καλύτερη μελέτη.


 

Δυνατότητα προσθήκης ετικετών/σημειώσεων σε κάθε παράγραφο κάθε νόμου.

Δυνατότητα προσθήκης κάθε παραγράφου αλλά και κάθε άρθρου στην προσωπική σας βιβλιοθήκη.


 

 

Σχετικά έγγραφα (εγκύκλιοι, αρθρογραφία, διοικητικές λύσεις, αποφάσεις δικαστηρίων ) παραγράφου αλλά και άρθρου.

 

Δυνατότητα προβολής της προϊστορίας κωδικοποίησης ανά νόμο

 

 

Δυνατότητα μαζικής προβολής των αποφάσεων που αφορούν σε έναν νόμο ανά άρθρο, παράγραφο και με ιστορικότητα.

 

 

Πρωτοποριακό εργαλείο παρουσίασης των αλλαγών/τροποποιήσεων που κάθε νέος νόμος επιφέρει σε όλους τους άλλους νόμους.

Ακόμα μια πρωτοποριακή δυνατότητα που υπάρχει στο φορολογικό αρχείο, είναι η άμεση προβολή και σύγκριση των αλλαγών (διατάξεις ή φράσεις που αφαιρέθηκαν ή προστέθηκαν), όλων των νόμων που κωδικοποιούνται ή τροποποιούνται με κάθε νέο νόμο που προστίθεται στο φορολογικό αρχείο.
Με τον τρόπο αυτό οι συνδρομητές του κόμβου μπορούν να δουν μέσα από κάθε νέο νόμο που ψηφίζεται και κατόπιν προστίθεται στον κόμβο, όλες τις τροποποιήσεις που αυτός επιφέρει σε άλλους νόμους και να συγκρίνει άμεσα τις αλλαγές, χωρίς να χρειάζεται να μελετά τον κάθε νόμο ξεχωριστά.

Δυνατότητα και συγκρισιμότητα διατάξεων που μεταβάλλονται/καταργούνται με την δημοσίευση κάθε νέου νόμου, εκτύπωση όλων των αλλαγών μαζικά σε κείμενο word, αλλά και σε pdf.


 

Οι ανωτέρω αλλαγές μπορούν να εκτυπωθούν μαζικά σε μια εύχρηστη μορφή αρχείων word και pdf (με σελιδοδείκτες) για περαιτέρω μελέτη.


 

Δυνατότητα προβολής μόνο των τελευταίων αλλαγών που κωδικοποιήθηκαν σε ένα νόμο ανά άρθρο/παράγραφο και σύγκριση μεταξύ τους.

 

 

 


Δυνατότητα εκτύπωσης σε εύχρηστη μορφή των ανωτέρω αλλαγών σε αρχεία pdf ή word για περαιτέρω μελέτη.

 

Χρηστικές ευκολίες και αυτοματοποιημένες δυνατότητες σε κάθε νόμο (εκτύπωση, εκτύπωση σε word, εκτύπωση μόνο επιλεγμένων άρθρων ενός νόμου, αποθήκευση στην προσωπική βιβλιοθήκη του χρήστη.


 

 

Προβολή της αιτιολογικής έκθεσης σύμφωνα με την οποία έγινε η τελευταία τροποποίηση σε κάθε παράγραφο όλων των νόμων.

Προσωπικές σημειώσεις σε κάθε παράγραφο, τις οποίες μπορείτε να τις δείτε είτε μέσα από την Προσωπική σας Βιβλιοθήκη είτε κατά την προβολή του νόμου.

  


Ολοκληρωμένη αναζήτηση μέσα στο κείμενο κάθε νόμου με λέξη, λέξεις, ή φράση.Δυνατότητα προβολής όλων των σχετικών διατάξεων (νόμων/προεδρικών διαταγμάτων) ανά άρθρο κάθε κωδικοποιημένου νόμου.

 

 

Δυνατότητα αναζήτησης στις αποφάσεις ανάλογα με το επάγγελμα που αφορούν:

Μέσω αυτής της αναζήτησης ο χρήστης μπορεί να δει ταξινομημένες ανά επάγγελμα Υπουργικές αποφάσεις, διοικητικές λύσεις, άρθρα-μελέτες, αποφάσεις δικαστηρίων, νόμους, κ.λπ., για όλα τα αντικείμενα (φορολογικά, ασφαλιστικά, εργατικά, κ.λπ.). Τονίζουμε ότι οι αποφάσεις, διοικητικές λύσεις, κ.λπ., που έχουν ενσωματωθεί στο παρακάτω αλφαβητικό ευρετήριο, είναι αυτές που αφορούν αποκλειστικά στα επαγγέλματα που αναγράφονται στο ευρετήριο αυτό. Λοιπές αποφάσεις γενικότερου ενδιαφέροντος που αφορούν στο σύνολο των επαγγελμάτων, είναι ευνόητο ότι δεν περιλαμβάνονται στο κάθε επάγγελμα ξεχωριστά [π.χ. η ΠΟΛ. 1004/2013 (ερμηνευτική του νέου Κ.Φ.Α.Σ.), δεν έχει ενσωματωθεί στην κατηγορία ιατροί (ελεύθεροι επαγγελματίες), καθότι αφορά στο σύνολο των επιχειρήσεων].


Δυνατότητα αναζήτησης ανά θέμα (πολλές θεματικές ενότητες με αλφαβητικό ευρετήριο)

 

Δημιουργία δική σας φορολογικής βιβλιοθήκης:

Η προσωπική βιβλιοθήκη είναι μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε οποιαδήποτε πληροφορία του κόμβου (απόφαση, άρθρο νόμου, παράγραφο νόμου, είδηση, κ.λπ.). Επίσης σας δίνει την δυνατότητα να «ανεβάσετε» αρχεία, καθώς και να προσθέσετε πληροφορίες εκτός κόμβου από άλλες πηγές (π.χ. άρθρα, κ.λπ.).
Οι παραπάνω πληροφορίες μπορούν να προστεθούν σε κατηγορίες και υποκατηγορίες που εσείς δημιουργείτε χωρίς περιορισμό.

Με το πάτημα του δεξιού πλήκτρου του ποντικιού ο χρήστης έχει πρόσβαση σε μια σειρά από άμεσες ενέργειες πάνω στις κατηγορίες που έχει δημιουργήσει:

- Δημιουργία υποκατηγορίας (create)
- Μετονομασία (rename)
- Διαγραφή (delete)
- Μετακίνηση (drag and drop)

Έτσι, η δημιουργία κατηγοριών γίνεται εύκολη και δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει ένα «δέντρο» με κατηγορίες και υποκατηγορίες όπως αυτός επιθυμεί.


 

-Στην άμεση πληροφόρηση του κόμβου υπάρχουν επιλογές θεμάτων που αφορούν στην φορολογία και στα εργατικά –ασφαλιστικά θέματα κάθε οικονομικού έτους.
-Στις επιλογές αυτές ο χρήστης μπορεί να δει αναλυτικά τις κλίμακες της φορολογίας εισοδήματος, τις προθεσμίες όλων των φορολογικών δηλώσεων κάθε έτους, ειδικές εφαρμογές υπολογισμού τεκμηρίων, καθώς και όλες τις αποφάσεις που αφορούν στην υποβολή και στις προθεσμίες των φορολογικών δηλώσεων κάθε έτους.


 

Η ανασκόπηση συνολικών θεμάτων μηνός περιέχει όλες τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον κόμβο ανά έτος και μήνα.


 

Newsletter. Το πληρέστερο newsletter με παράθεση όλων των σημαντικών ειδήσεων και αποφάσεων που εκδίδονται κάθε μέρα.

Το newsletter του κόμβου αριθμεί σήμερα περισσότερες από 25.000 εγγραφές. 

Newsletter έκτακτων ειδήσεων. Για κάθε σημαντική είδηση ή απόφαση ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ.

 

 


Taxheaven application για κινητά - Alerts με ότι σημαντικό συμβαίνει στο κινητό σας.

 

 

 

TaxHeaven, η απόλυτη φορολογική ενημέρωση
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο