Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι ισχύει με την αποζημίωση δικαιούχων που δεν πληρώθηκαν

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας, στην Λάρισα στις 3/1/2015, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Γρηγόρη Αποστολάκο, τον Αντιπρόεδρο Κυριάκο Μπαμπασίδη τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης – Βουλευτή Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον Βουλευτή Λάρισας Χρήστο Κέλλα, το προεδρείο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και το σύλλογο Αγελαδοτρόφων Κρεατοπαραγωγής Θεσσαλίας με θέμα την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2014. Στην σύσκεψη τονίστηκε ότι για πρώτη φορά από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταβλήθηκε στις 31.12.2014 η πρώτη δόση του 40% της εξισωτικής αποζημίωσης του τρέχοντος έτους (2014), όπως ανακοίνωσε και ο Υπουργός Γεώργιος Καρασμάνης, σε όλους τους δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, που είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ανταποκρίθηκαν ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου.. Συγκεκριμένα:

Για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2014 καταβλήθηκε η πρώτη δόση σε 53.956 δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή γίνεται 8 μήνες νωρίτερα από τις πληρωμές εξισωτικής αποζημίωσης των προηγούμενων ετών και για τον λόγο αυτό το ΥΠΑΑΤ είχε εξασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις ύψους 126 εκ. € που καλύπτει τις πληρωμές όλων των δικαιούχων. Όμως, ένας σημαντικός αριθμός δικαιούχων, (που αγγίζει τις 47.000), δεν έχει τακτοποιήσει πλήρως τα δικαιολογητικά απογραφής των ζώων ή τα στοιχεία των εισοδημάτων και απασχόλησης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η πληρωμή τους. Για να μην υπάρξει καθυστέρηση στις πληρωμές των δικαιούχων όπου τα δικαιολογητικά τους δεν εμφανίζουν προβλήματα, μέχρι οι υπόλοιποι δικαιούχοι να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πληρωμή προκαταβολής ΕΑ 2014. Για τους υπόλοιπους δικαιούχους, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αναμένει τις επόμενες ημέρες τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά ώστε να ακολουθήσει και επόμενη συμπληρωματική πληρωμή με βάση τις πιστώσεις που έχουν εξασφαλισθεί.

Με τις πληρωμές αυτές αντιμετωπίζονται σημαντικά προβλήματα που σχετιζόταν με το πρόγραμμα δράσης για τους βοσκότοπους ενώ για πρώτη φορά οι συνολικές πληρωμές για την Εξισωτική Αποζημίωση μέσα στο 2014 περιλαμβανομένων και της πληρωμής παλαιών εκκρεμοτήτων θα ξεπεράσει τα 190 εκ. €, ποσά σημαντικά για την λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ενημερώθηκαν για το σύνολο των πληρωμών ειδικότερα του Νομού Λαρίσης για το 2014, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 206.039.893 εκ. ευρώ. Άκρως ενδεικτικά οι πληρωμές αναφέρονται σε 139.193.421 εκατ. ευρώ για την ενιαία ενίσχυση 2014, σε 24.353.207 εκατ. ευρώ πρόσθετα ποσά βαμβακιού, 5.984.985 εκατ. ευρώ για την νιτρορύπανση, 5.893.350 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση νέων γεωργών, 3.374.700 εκατ. ευρώ εκσυγχρονισμός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, 1.877.481 εκατ. ευρώ δάσωση γαιών, βιολογική γεωργία 1.757.413 εκατ. ευρώ κτλ.

Πηγή news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο