Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), με το δημοσίευμα Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα, παρέχει στους χρήστες σημαντικά στοιχεία που αποτυπώνουν στατιστικά τις συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα και μάλιστα συγκεντρωμένα σε ένα δημοσίευμα.

Στο δημοσίευμα περιέχονται στοιχεία που αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα παραγόντων (εργασία, υγεία, εκπαίδευση, τεχνολογία κλπ.) που επηρεάζουν τις συνθήκες διαβίωσης, καθώς, επίσης, και στοιχεία για την ποιότητα ζωής, όπως η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός.

Οι στατιστικές χρονοσειρές που περιέχονται στο δημοσίευμα καταρτίζονται, κυρίως, από την ΕΛΣΤΑΤ. Παρουσιάζονται, όμως, επίσης, συγκριτικοί πίνακες με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επιλεγμένους κοινωνικούς δείκτες.

Γραμμένο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, το δημοσίευμα απευθύνεται σε χρήστες που αναζητούν επικαιροποιημένα στοιχεία, όσον αφορά πρόσφατες κοινωνικές εξελίξεις, αλλά και μακροπρόθεσμες κοινωνικές τάσεις. Το δημοσίευμα θα ενημερώνεται την πρώτη Παρασκευή των μηνών Ιανουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου, Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δημοσίευμα Συνθήκες Δια βίωσης στην Ελλάδα, μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Στατιστικής Πληροφόρησης και Εκδόσεων της ΕΛΣΤΑΤ (τηλ. 213 1352022, email: [email protected]).

Στην έκθεση περιέχονται ενδιαφέροντα στατιστικά όπως :

-Δημογραφικοί δείκτες: γήρανση πληθυσμού , γάμοι, διαζύγια κλπ.

-Δείκτες αγοράς εργασίας : Πληθυσμός ηλικίας 15 ετών και άνω, κατά κατάσταση απασχόλησης, Πληθυσμός ηλικίας 20 - 64 ετών κατά κατάσταση απασχόλησης, άνεργοι , μακροχρόνια άνεργοι, πληθυσμός που διαμένει σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο κλπ

-Δείκτες Φτώχειας - ανισότητας : Κίνδυνος φτώχειας μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, κατά φύλο και ομάδες ηλικιών,Χάσμα (βάθος) κινδύνου φτώχειας,: Άτομα με υλικές στερήσεις,Νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσμενείς συνθήκες στην κατοικία τους,

-Δείκτες Εκπαίδευσης : Πρωτοβάθμια,Μαθητές, σχολικές μονάδες και διδακτικό προσωπικό,Μαθητές ανα δάσκαλο (δημοτικά σχολεία),Δευτεροβάθμια εκπαίδευση,Ανώτατη εκπαίδευση, Μεταπτυχιακοί φοιτητές - Διδακτορικοί φοιτητές, κλπ

-Δείκτες υγείας: Ποσοστό ατόμων με ανάγκες για ιατρικές εξετάσεις ή θεραπείες που δεν ικανοποιήθηκαν για διάφορους λόγους<3>, κατά πεντημόριο ισοδύναμου εισοδήματος, Ποσοστιαία κατανομή των δαπανών κοινωνικής προστασίας του συστήματος κλπ

-Δείκτες μύησης πληθυσμού στις νέες τεχνολογίες.

Δείτε μερικά από τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση της Στατιστικής υπηρεσίας .

 

Πληθυσμός της Ελλάδας και Γεωγραφική κατανομή αυτού

Μόνιμος πληθυσμός 10,816,286
Αστικές περιοχές 8,285,259
Αγροτικές περιοχές 2,531,027
Νόμιμος πληθυσμός 9,904,286
De facto πληθυσμός 10,940,777

 


Αγορά εργασίας

Μακροχρόνια άνεργοι

Πλυθυσμός που διαμένει σε νοικκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο

Ποσοστά ανεργίας

Κίνδυνος φτώχειας

Κίνδυνος φτώχεια κατα φύλο

Κίνδυνος φτώχεια κατα εκπαίδευση

Χάσμα κινδύνου φτώχειας

Ατομα με υλικές στερήσεις

Νυκοκυρια που αντιμετωπίζουν στερήσεις

Ανισότητες
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο