Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων - Νέο έργο πληροφορικής

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε την προκήρυξη ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού, την Τρίτη 24 Απριλίου, για το έργο "Σύστημα Διοικητικής Πληροφόρησης (M.I.S.)

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε την προκήρυξη ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού, την Τρίτη 24 Απριλίου, για το έργο "Σύστημα Διοικητικής Πληροφόρησης (M.I.S.) για τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών" του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας, προϋπολογισμού 3.504.262 ευρώ.

To έργο αποτελεί το δεύτερο από τρία συναφή έργα για το "Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κεντρικών Υπηρεσιών του Υπ. Ο. Ο. για την εξυπηρέτηση του Πολίτη" με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Κεντρικών Υπηρεσιών του υπουργείου και την ανάπτυξη των τεχνολογικών υποδομών που θα υποστηρίξουν την αυτοματοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών του υπουργείου. Το συγκεκριμένο έργο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας, θα συμβάλει καθοριστικά στην απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των γραφειοκρατικών μηχανισμών του υπουργείου μέσω της δημιουργίας ολοκληρωμένης δομής και μηχανισμού συστηματικής διαχείρισης, διάθεσης και αξιοποίησης πληροφοριών.

Οι πληροφορίες αυτές αφορούν σε φορολογικά και τελωνειακά δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων (TAXIS, ICIS κα), ικανοποιώντας διαρκείς ανάγκες ενημέρωσης πολιτών και επιχειρήσεων. Με την υλοποίηση του έργου οι απαιτήσεις, για εξειδικευμένες αναφορές παρακολούθησης οικονομικών στοιχείων, στατιστικές αναλύσεις και σενάρια φορολογικής πολιτικής, θα ικανοποιούνται άμεσα (on line) μέσω Ιντερνετ, ενώ σήμερα απαιτείται χρόνος αρκετών ημερών ή και εβδομάδων. Το σύστημα θα παρέχει πληροφόρηση για τα ακόλουθα θέματα:
Φορολογία Εισοδήματος,Φ.Π.Α., Φορολογία Κεφαλαίου, ΦΜΑΠ, Φορολογία Οχημάτων, Λοιπές Φορολογίες, Έσοδα, Έξοδα, Εισαγωγές - Εξαγωγές, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης, Κοινοτικό Δασμολόγιο κ.λ.π.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών μέσω του έργου αυτού θα είναι εφικτή:
- Η αποτίμηση του έργου και των επιπτώσεων των εφαρμοζόμενων πολιτικών (π.χ. κατανομή εσόδων φόρου εισοδήματος, Φ.Π.Α., ΦΜΑΠ, δασμών κ.λ.π.).
- Η μελέτη βασικών οικονομικών μεγεθών π.χ. απόκλιση εσόδων ανά κατηγορία και παραγωγική μονάδα (ΔΟΥ, Τελωνεία) από τον στόχο.
- Η μελέτη συσχετίσεων μεταξύ των διαφόρων μεγεθών (π.χ. φορολογικοί συντελεστές και παραβατικότητα).
- Η ανάδειξη των παραμέτρων που διαμορφώνουν τις τιμές βασικών οικονομικών μεγεθών (π.χ. δηλωθέν εισόδημα ανά κατηγορία επαγγέλματος).
- Η μελέτη τάσεων (π.χ. ρυθμός είσπραξης φορολογικών Εσόδων) και κατανομών (π.χ. απόδοση φόρου ανά δραστηριότητα).
- Η διαμόρφωση, μελέτη και πρόβλεψη των πιθανών επιπτώσεων οικονομικών μέτρων και πολιτικών μέσω οικονομετρικών μοντέλων, μοντέλων προσομοίωσης, προβλέψεων και στατιστικής.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο