Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Ουδεμία άτυπη οδηγία έχει δοθεί προς τις εφορίες για την φορολογική ενημερότητα» αναφέρει η Γ.Γ.Δ.Ε. - Νέα ανακοίνωση της 31ης Δεκεμβρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2014

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας διευκρινίζονται τα εξής:

Το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας χορηγείται κανονικά, σε πολίτες που είναι ενήμεροι στις οφειλές τους, ακόμα και αν υφίστανται μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις χορήγησής του.

Ειδικότερα στην περίπτωση αυτή οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. για τη χορήγηση του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, καθώς όταν υπάρχουν βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, δεν είναι δυνατή ηλεκτρονικά η χορήγησή του.

Επισημαίνεται ότι ουδέποτε έχει δοθεί άτυπη οδηγία από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να μη χορηγείται φορολογική ενημερότητα στους πολίτες που είναι ενήμεροι στις οφειλές τους αλλά έχουν μη ληξιπρόθεσμες δόσεις ΕΝΦΙΑ.

____________________________


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2014

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ

Με αφορμή δημοσίευμα για «άτυπη» οδηγία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προς τις εφορίες ώστε να μην χορηγείται φορολογική ενημερότητα σε πολίτες, οι οποίοι είναι ενήμεροι στις οφειλές τους, αλλά έχουν μη ληξιπρόθεσμες δόσεις ΕΝΦΙΑ, ενημερώνουμε ότι ουδεμία άτυπη οδηγία έχει δοθεί και οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. για τη χορήγηση σε αυτούς φορολογικής ενημερότητας, καθώς στις περιπτώσεις αυτές, δεν είναι δυνατή ηλεκτρονικά η χορήγησή της.


Ετικέτες για αναζήτηση οφειλές φορολογική ενημερότητα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο