Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Ουδεμία άτυπη οδηγία έχει δοθεί προς τις εφορίες για την φορολογική ενημερότητα» αναφέρει η Γ.Γ.Δ.Ε. - Νέα ανακοίνωση της 31ης Δεκεμβρίου

31 Δεκέμβριου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2014

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας διευκρινίζονται τα εξής:

Το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας χορηγείται κανονικά, σε πολίτες που είναι ενήμεροι στις οφειλές τους, ακόμα και αν υφίστανται μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις χορήγησής του.

Ειδικότερα στην περίπτωση αυτή οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. για τη χορήγηση του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, καθώς όταν υπάρχουν βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, δεν είναι δυνατή ηλεκτρονικά η χορήγησή του.

Επισημαίνεται ότι ουδέποτε έχει δοθεί άτυπη οδηγία από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να μη χορηγείται φορολογική ενημερότητα στους πολίτες που είναι ενήμεροι στις οφειλές τους αλλά έχουν μη ληξιπρόθεσμες δόσεις ΕΝΦΙΑ.

____________________________


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2014

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ

Με αφορμή δημοσίευμα για «άτυπη» οδηγία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προς τις εφορίες ώστε να μην χορηγείται φορολογική ενημερότητα σε πολίτες, οι οποίοι είναι ενήμεροι στις οφειλές τους, αλλά έχουν μη ληξιπρόθεσμες δόσεις ΕΝΦΙΑ, ενημερώνουμε ότι ουδεμία άτυπη οδηγία έχει δοθεί και οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. για τη χορήγηση σε αυτούς φορολογικής ενημερότητας, καθώς στις περιπτώσεις αυτές, δεν είναι δυνατή ηλεκτρονικά η χορήγησή της.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης