Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, το διάστημα της εορταστικής περιόδου, σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, το διάστημα της εορταστικής περιόδου, σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Εκτεταμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Ελέγχθηκε μεγάλος αριθμός κέντρων διασκέδασης και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ, ψητοπωλεία κ.α.), ενώ διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε οκτώ (8) από αυτά

Συνελήφθη σε μία από τις περιπτώσεις, ένας προσωρινά υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης, γιατί κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων αξίας 930 ευρώ

Το διάστημα της εορταστικής περιόδου εντατικοποιούνται οι συστηματικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε κέντρα διασκέδασης και σε επιχειρήσεις - καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ, ψητοπωλεία κ.α.) με σκοπό την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, κυρίως όσον αφορά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς και της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων (από 15-12 ως 28-12-2014) από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο αριθμό κέντρων διασκέδασης και καταστημάτων – επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, Μοναστηράκι, Πλάκα, Χαλάνδρι, Νέα Ερυθραία, Νέα Σμύρνη, Πειραιά, Καλλιθέα και Χαϊδάρι, ενώ διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε οκτώ (8) από αυτά.

Αναλυτικότερα, ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων:

Στη Νέα Σμύρνη:

Σε κέντρο διασκέδασης διαπιστώθηκε η μη έκδοση τουλάχιστον δέκα (10) περιπτώσεων εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελίας των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 930 ευρώ. Για την περίπτωση αυτή συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 39χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος της συγκεκριμένης επιχείρησης, ο οποίος οδηγήθηκε με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο κέντρο της Αθήνας:

Σε έδρα εταιρείας υπηρεσιών εστίασης και διασκέδασης, διαπιστώθηκε πως απασχολούνταν επτά (7) εργαζόμενοι και δεν επεδείχθησαν οι Πίνακες Προσωπικού, κατά παράβαση της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στο Χαϊδάρι:

Σε τρία (3) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψητοπωλείο, ταβέρνα-ψησταριά και ταβέρνα-ουζερί), διαπιστώθηκε η μη έκδοση συνολικά είκοσι δύο (22) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών κατά την εκτέλεση–ολοκλήρωση των παραγγελιών, ενώ επιπλέον στο ψητοπωλείο, εντοπίστηκαν τέσσερις (4) εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός του ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στο Χαλάνδρι:

Σε δύο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μπαρ και ψητοπωλείο, εντοπίστηκαν δύο (2) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους Πίνακες Προσωπικού, ενώ επιπλέον στο ψητοπωλείο διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Στην Καλλιθέα:

Σε κρεοπωλείο στην Καλλιθέα, εντοπίστηκαν δύο (2) εργαζόμενοι, εκ των οποίων ο πρώτος δεν ήταν καταχωρημένος στους Πίνακες Προσωπικού και ο δεύτερος εργαζόταν εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις παραπάνω παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και του Σ.ΕΠ.Ε., για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο