Ειδήσεις Τεχνολογία

Η Google παρουσίασε το πρώτο αυτόνομο λειτουργικό αυτοκίνητο

H Google παρουσίασε το πρώτο λειτουργικό αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται οδηγό. Το αυτοκίνητο, που δεν έχει τιμόνι, αλλά ούτε γκάζι – φρένο, παρά μόνο κουμπιά που το θέτουν σε λειτουργία και το απενεργοποιούν, θα κυκλοφορήσει δοκιμαστικά, στους δρόμους της Καλιφόρνια το 2015

«Παρουσιάζουμε ένα πρωτότυπο όχημα αυτο-οδήγησης», ανέφερε η Google, που παρουσίασε τη λειτουργική έκδοση του οχήματός της, το οποίο αρχικά είχε παρουσιαστεί τον Μάιο. Σημειώνεται πως στην «κούρσα» της τεχνολογίας της «αυτο-οδήγησης» συμμετέχουν και οι εταιρείες Ford, Nissan, Toyota. Η Google αναπτύσσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία με στόχο όπως έχει ανακοινώσει τη συνεργασία με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Ήδη έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της σε τροποποιημένα αυτοκίνητα της αγοράς.

Το αυτοκίνητο φέρει ένα σύστημα 64 λέιζερ, που σαρώνουν το περιβάλλον, καταγράφοντας κάθε αντικείμενο από πεζούς μέχρι σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Το σύστημα διαχειρίζεται τα πιθανά σενάρια και προχωράει στις αντίστοιχες κινήσεις.


Πηγή: http://tvxs.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο