Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Παρακολούθηση επίτευξης στόχων επαναταξινομημένων ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ του Κεφαλαίου Α' του Ν.3429/2005 (Α' εξάμηνο 2014)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αθήνα, Δεκέμβριος 2014
www.minfin.gr

Παρακολούθηση επίτευξης στόχων A' εξαμήνου 2014 των εποπτευόμενων φορέων των Υπουργείων Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, που έχουν ταξινομηθεί εντός της Γενικής Κυβέρνησης

ΔΕΛΤΙΟ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014
 
Με την ΥΑ 2/23416/ΔΠΓΚ/1.3.2013 καθορίστηκε ο τρόπος παρακολούθησης της υλοποίησης των στόχων των ΔΕΚΟ και των ΝΠΙΔ του Κεφαλαίου Α του Ν.3429/2005 φορέων Γενικής Κυβέρνησης.

Στον πίνακα που ακολουθεί εμφανίζεται το πραγματοποιηθέν οικονομικό αποτέλεσμα (Ισοζύγιο) του εξαμήνου του έτους 2014, των δέκα (10) ΔΕΚΟ-ΝΠΙΔ σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί, με βάση τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του έτους 2014.

Από τα στοιχεία του επισυναπτόμενου πίνακα (υλοποίηση στόχων Α' εξαμήνου 2014) προκύπτουν τα ακόλουθα:

• Τα συνολικά αποτελέσματα των δέκα (10) φορέων παρουσιάζουν θετική απόκλιση σε σχέση με τον στόχο κατά 26 εκατ. ευρώ ή 13% περίπου. Η ικανοποιητική εκτέλεση του Προϋπολογισμού των εποπτευόμενων φορέων εκτιμάται ότι έχει συνεχισθεί και κατά το 2ο εξάμηνο του έτους.

• Ένας (1) φορέας (Ηλεκτρομηχανική Κύμης) δεν έχει υποβάλει στοχοθεσία, διότι το προσωπικό του βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας.

• Από τους υπόλοιπους εννέα (9) φορείς, οι επτά (7) παρουσιάζουν θετική απόκλιση από τον στόχο του εξαμήνου, εκ των οποίων τέσσερις (4) εποπτεύονται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δύο (2) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ένας (1) από τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης (ΝΕΡΙΤ Α.Ε). Ο φορέας ΝΕΡΙΤ Α.Ε., υπέβαλε για πρώτη φορά προϋπολογισμό και εμφανίζει θετική απόκλιση από το στόχο, λόγω μειωμένων εξόδων (καθυστέρηση προσλήψεων, αγορών παγίων κλπ.).

• Αρνητικές αποκλίσεις (εκτός στόχων) εμφανίζουν δύο (2) φορείς: ο Ο.Σ.Ε. και η ΚτΠ Α.Ε. Η απόκλιση στον Ο.Σ.Ε., οφείλεται κυρίως, παρά τα μειωμένα έξοδα, στην υστέρηση των εσόδων του από πωλήσεις υπηρεσιών και από επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού. Η απόκλιση της ΚτΠ προήλθε από δράσεις κρατικών ενισχύσεων κυρίως λόγω της καθυστέρησης της καταβολής της επιχορήγησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο