Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανοικτή επιστολή Προέδρου Ε.Σ.Ε.Ε κ. Βασίλη Κορκίδη προς τους πολιτικούς αρχηγούς για τις συνέπειες των πολιτικών εξελίξεων στην αγορά

ΕΣΕΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μητροπόλεως 42,  105 63 Αθήνα • τηλ.: 210 3259200,  fax: 210 3259209, email: [email protected]

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΕΕ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


«Αξιότιμοι Κύριοι,

Οι άνθρωποι της αγοράς, κρατώντας στάση αναμονής αλλά και υπομονής, εκλαμβάνουμε τη διαδικασία των δύο πρώτων ψηφοφοριών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες άλλωστε απαιτούν τη θετική ψήφο 200 βουλευτών, ως "τεστ" καταμέτρησης των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή και περιμένουμε με αγωνία το αποτέλεσμα της τρίτης και κρίσιμης ψηφοφορίας, που θα καθορίσει τις εξελίξεις.

Στηv παρούσα κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της χώρας μας, η πλειονότητα των μικρομεσαίων, αν και έχουμε υποστεί τα πιο επώδυνα μέτρα και τις μεγαλύτερες απώλειες ως πολίτες του τόπου μας, εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι η προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές για τέταρτη φορά, μέσα σε μία πενταετία και μάλιστα υπό την ασφυκτική πίεση της δίμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος, πρέπει να αποφευχθεί.

Χωρίς πρόθεση προϊδεασμού και με σεβασμό στο ελληνικό Κοινοβούλιο, σε αντίθεση με ορισμένους εκπροσώπους του, αλλά κυρίως έχοντας απόλυτη αίσθηση των κινδύνων που εγκυμονούν, σας επισημαίνουμε, ότι εάν δεν επικρατήσει σύνεση και δεν επανέλθει η ηρεμία στην αγορά το συντομότερο, τότε οι οικονομικές συνέπειες, με πολιτικές ευθύνες, θα είναι δραματικά επιζήμιες για την επιχειρηματικότητα της χώρας.

Ήδη, από τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ανακοινώθηκε η επίσπευση της Προεδρικής Εκλογής, άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες αρρυθμίες στην ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα τη μείωση της καταναλωτικής δαπάνης, που φθάνει το 6-8% σε σχέση με τον περυσινό Δεκέμβριο, ενώ οι ξένοι προμηθευτές άρχισαν να απαιτούν από τις ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις να τους προκαταβάλουν το συνολικό αντίτιμο για τις νέες παραγγελίες του 2015.

Η σημερινή μοιραία Βουλή, βρίσκεται μπροστά στην αυστηρή κρίση του ελληνικού λαού, αλλά και απέναντι σε δικές της δυσκολίες, αδυναμίες, παθογένειες και ελλείψεις. Οι περισσότεροι βουλευτές εγκλωβισμένοι, καλούνται να επιλέξουν, είτε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την ολοκλήρωση μιας δύσκολης πορείας ενός επώδυνου προγράμματος, είτε δηλώνοντας "παρών" την προσφυγή στις κάλπες, με όποια αβεβαιότητα αυτό συνεπάγεται.

Επειδή, όμως, πιστεύουμε ότι κάθε Έλληνας, ακόμα και στο προσωποπαγές πολιτικό σκηνικό, τις κρίσιμες στιγμές βγάζει τον καλύτερο εαυτό του, ζητάμε η τελική σας στάση να εκφραστεί ως ψήφος υπέρ της χώρας μας, ως απόφαση υπεράσπισης του Συντάγματος και σεβασμού στους θεσμούς. Είναι άλλο φόβος και άλλο ευθύνη, είναι άλλο επιφύλαξη και άλλο απόφαση με βάση το "Γενικό Συμφέρον".

Σας καλούμε μέχρι το τέλος του έτους και πριν την τελευταία ψηφοφορία, να εξαντλήσετε όλες τις πιθανότητες εξεύρεσης πεδίου εθνικής συνεννόησης, ώστε να επέλθει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ως αποτέλεσμα γενναίας πολιτικής συναίνεσης, αξιοπρέπειας, σοβαρότητας, δημοκρατικής έκφρασης και πάνω απ´ όλα ενός ηχηρού μηνύματος ενότητας στο εξωτερικό.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, σας εκφράζουμε την έκκλησή μας, να σεβαστείτε τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων με αίσθημα ευθύνης και στις δύσκολες αποφάσεις που θα κληθείτε να πάρετε, σας ευχόμαστε να γράψετε ιστορία, αντί να σας γράψει η ιστορία.

Καλά Χριστούγεννα».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο