Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καθησυχαστικός ο Γιακουμάτος για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας

«Δεν επιτρέπω σε κανένα να εμφανίζεται πιο ευαίσθητος από εμένα», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης

Καθησυχαστικός για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας εμφανίστηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Γιακουμάτος υποστήριξε ότι είναι νομικά πλήρως διασφαλισμένη η πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς, για όλους όσους είναι οικονομικά αδύνατοι αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης εάν αυτή χρειαστεί.

«Δεν επιτρέπω σε κανένα να εμφανίζεται πιο ευαίσθητος από εμένα», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση αφήνει έκθετους σε πλειστηριασμούς όλους όσους αδυνατούν να πληρώσουν, αλλά και στο αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου που κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση.

«Κανένα σπίτι φτωχού δεν κινδυνεύει. Κανένας έλληνας αδύναμος δεν κινδυνεύει να βγει σε πλειστηριασμό η πρώτη του κατοικία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Έχουμε τρεις ασφαλιστικές δικλείδες. Το νόμο Κατσέλη, το νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών και το νόμο για τα κόκκινα δάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος.

Δεσμεύτηκε πάντως ότι «αν υπάρξει πρόβλημα να φέρουμε νέα ρύθμιση. Εδώ είμαστε» είπε.

Νωρίτερα, στην κατοχύρωση της πρώτης κατοικίας και την προστασίας της από πλειστηριασμούς επέμεινε, ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γιώργος Βλάχος.

Ο κ. Βλάχος επανέφερε το θέμα των πλειστηριασμών καλώντας την κυβέρνηση να αποδεχτεί τροπολογία που είχε καταθέσει μαζί με άλλους εννιά συναδέλφους του από τη ΝΔ για την κατοχύρωση της πρώτης κατοικίας.

«Πρέπει να υπάρξει νέα ρύθμιση. Αν δεν μπορούμε να παρατείνουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας για ένα χρόνο ας το κάνουμε τουλάχιστο για έξι μήνες. Πρέπει να σταματήσουμε την αγωνία που πλανάται στους δανειολήπτες που έχουν υποχρεώσεις και φοβούνται να μην βγουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς. Αυτή η ομηρία πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να δώσουμε ανάσα, να το συζητήσουμε το θέμα ουσιαστικά και όχι ελαφριά τη καρδία. Είναι κρίμα το επόμενο διάστημα να ξεφυτρώσουν πλειστηριασμοί όταν η κυβέρνηση δεν το θέλει. Ας απαντήσει ποιος είναι αυτός που προωθεί τους πλειστηριασμούς. Έλεος. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε παιχνίδια στο σκοτάδι», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.


Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο