Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

25,5% το ποσοστό ανεργίας κατά το γ' τρίμηνο του έτους σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Πειραιάς, 18 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Γ΄ ΤΡΙΜΗΝΟ 2014


Κατά το Γ΄ Τρίμηνο του 2014 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.586.885 άτομα και των ανέργων σε 1.229.370. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 25,5%, έναντι 26,6% του προηγούμενου τριμήνου και 27,2% του αντίστοιχου τριμήνου 2013.

Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 1,5% σε σχέση με το Γ΄ Τρίμηνο του 2013. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 4,0% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 6,9% σε σχέση με το Γ΄ Τρίμηνο του 2013.Επισημαίνουμε ότι οι εκτιμήσεις που παρουσιάζονται σε αυτό το δελτίο τύπου βασίζονται στην τριμηνιαία έρευνα Εργατικού Δυναμικού και ότι, σε αντίθεση με τα μηνιαία αποτελέσματα της έρευνας, δεν είναι εποχικά διορθωμένες.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου ως συνημμένο αρχείο

Πληροφορίες: Δ/νση Στατιστικών Πληθυσμού και Αγοράς Εργασίας
Τμήμα Έρευνας Εργατικού Δυναμικού
Στ. Ζαχαρίου
Τηλ.: 213 135 2173 Fax: 213 135 2948
E-mail: [email protected]

_________________________

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2014

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τα αποτελέσματα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού Γ΄τριμήνου 2014, από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ανακοινώνονται τα εξής:

Τα αποτελέσματα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ για το γ’ τρίμηνο επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά ότι η κατάσταση στην αγορά εργασίας αλλάζει. Η απασχόληση αυξάνεται συνεχώς και η ανεργία έχοντας φτάσει στην κορυφή ενός βασανιστικού κύκλου που ξεκίνησε εδώ και τέσσερα χρόνια, αποκλιμακώνεται πλέον σταθερά.

Η μείωση της ανεργίας στο 25,5% από 27,2% πέρυσι το ίδιο διάστημα δεν μας εκπλήσσει. Συνιστά το φυσιολογικό αποτέλεσμα μιας εργώδους και μεθοδικής προσπάθειας για την επανάκαμψη της ανάπτυξης και την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απελευθερώνουν τον ανταγωνιστικό δυναμισμό της οικονομίας.

Το επόμενο διάστημα, μάλιστα, περιμένουμε επιτάχυνση των ρυθμών αυτής της πτωτικής τάσης. Αρκεί να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε το «ξαναζωντάνεμα» της οικονομίας να έχει αντίκρυσμα στην καθημερινότητα των πολιτών, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες δουλειάς για όλους, να ορθοποδήσουν ξανά οι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, να ανασάνουν τα νοικοκυριά.

Με δύο λόγια, αυτό που χρειάζεται είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε - με συνέπεια και αποφασιστικότητα και με την ίδια ένταση –τον «οδικό χάρτη» της εξόδου από την κρίση χωρίς πισωγυρίσματα και επικίνδυνους πειραματισμούς.


Ετικέτες για αναζήτηση ανεργία ΕΛΣΤΑΤ απασχόληση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο