Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Παραίτηση του Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κοκκόρη

Αγαπητέ υπουργέ,

Μετά από 2,5 χρόνια συνεχούς και αγαστής μεταξύ μας συνεργασίας, ήρθε η ώρα να υποβάλω την παραίτηση μου στον Πρωθυπουργό και σε σένα, προκειμένου να μην υφίσταται για το πρόσωπό μου κώλυμα εκλογιμότητας, κατά το άρθρο 56 του συντάγματος σε μελλοντικές εκλογές, με δεδομένη την διαρκή πολιτική μου παρουσία.

Αισθάνομαι την υποχρέωση με την παρούσα επιστολή να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την ποιότητα της μεταξύ μας συνεργασίας.
Σας στέλνω την συγκεκριμένη επιστολή γιατί εκτός των αυτονόητων ευχαριστιών, θεωρώ επίσης υποχρέωσή μου να αναφερθώ σε μία δέσμη πολιτικών που υλοποιήθηκαν από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων κάτω από ιδιαίτερα σύνθετες οικονομικές , κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες. Ενδεικτικά αναφέρω, την εφάπαξ εκτίμηση 43 μόνιμων αναπηριών από τα ΚΕΠΑ, την θεσμοθέτηση της διαδικασίας ιατρικής εξέτασης από τα ΚΕΠΑ των ΑμεΑ ώστε να τύχουν απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης επιβατικών αυτοκινήτων και από τα τέλη κυκλοφορίας, την υλοποίηση και την προώθηση του έργου της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, τα ουσιαστικά βήματα για τον συντονισμό ,τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου ενσωμάτωσης της είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών στην φορολογική διοίκηση, την εδραίωση της νεοσύστατης δομής του ΚΕΑΟ στην καθημερινότητα της Ελληνικής κοινωνίας, την αναμόρφωση απαρχαιωμένων διατάξεων των καταστατικών των ΦΚΑ και την ομαλή μετάβαση στην εφαρμογή του Νόμου 3863/2010 την 1/01/2015.

Σε μια περίοδο όπου άπαντες οι Έλληνες καλούνται να αναλάβουν συνολικά και προσωπικά την ευθύνη για το αύριο της χώρας, θέλω να πιστεύω πως με τις κοινές μας προσπάθειες στο σύνθετο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης, θέσαμε τα θεμέλια για ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την συμβολή τους στην υλοποίηση των όλων των πολιτικών δράσεων που προανέφερα.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την εκτίμηση που έδειξε στο πρόσωπο μου και να τον διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε από αυτό το Υπουργείο θα έχει και συνέχεια και προοπτική.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο