Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νομοθετικός «πυρετός» με προεκλογικό άρωμα

Νομοθετικός «πυρετός» με έντονο προεκλογικό άρωμα επικρατεί αυτές τις ώρες και τις ημέρες στη Βουλή, στο περιθώριο των κρίσιμων διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας – οι οποίες, όπως είναι φυσικό, μονοπωλούν το ενδιαφέρον: (Πολυ)Νομοσχέδια προωθούνται με καταιγιστικούς ρυθμούς, ενώ «βροχή» είναι και οι τροπολογίες, υπουργικές και βουλευτικές, που εισάγονται για να ρυθμιστούν και «τακτοποιηθούν» διάφορες υποθέσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι αποφασίστηκε να συζητηθούν και ψηφιστούν σχέδια νόμου τόσο το Σάββατο όσο και την ερχόμενη Δευτέρα – ημέρες οι οποίες βάσει του Κανονισμού της Βουλής δεν είναι μεταξύ εκείνων κατά τις οποίες πραγματοποιείται νομοθετική εργασία. Την ίδια στιγμή, και έως το μεσημέρι σήμερα, για τρία νομοσχέδια που εισάγονται προς έγκριση στην Ολομέλεια τα προσεχή λίγα 24ωρα, κατατέθηκαν για να γίνουν αποδεκτές και να ψηφιστούν ... 49 τροπολογίες! Τρεις για νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης (συζητείται αύριο Πέμπτη), 27 του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Παρασκευή και Σάββατο), και 19 του Υπουργείου Υγείας (την Δευτέρα).

Άπαντες οι παλαιοί κοινοβουλευτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της Βουλής συμφωνούν στην εκτίμηση ότι «μόνο σε προεκλογικές περιόδους, «βομβαρδίζεται» η Βουλή με τροπολογίες».

Μεταξύ αυτών των τροπολογιών αρκετές χαρακτηρίζονται «εκπρόθεσμες», άρα μόνο αν γίνουν αποδεκτές από τον αρμόδιο υπουργό μπορούν να ενταχθούν στο νομοσχέδιο, ενώ υπάρχουν ως συνήθως και –κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής- άσχετες με το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου στο οποίο επιχειρείται να συμπεριληφθούν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα;

Στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ, κατατέθηκαν τροπολογίες για το εφάπαξ των Εθελοντών Μακράς Θητείας των Ενόπλων Δυνάμεων, την κύρωση συμφωνητικού  για προβλήτες στον Πειραιά (υπουργική), εργασιακά ζητήματα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, φορολογικά για τους αγρότες, εργασιακά ιατρών του ΕΣΥ και πυροσβεστών, καθώς και την κατάργηση του «πόθεν έσχες» για την αγορά πρώτης κατοικίας μέχρι του ποσού των 150 χιλιάδων ευρώ.

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας υπάρχουν τροπολογίες με βουλευτική υπογραφή, οι οποίες αφορούν συνεταιριστικές τράπεζες, συνταξιούχους μελών οικοδομικών συνεταιρισμών, και υποθέσεις συμβολαίων για μεταβιβάσεις ακινήτων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο αριθμός των τροπολογιών θα αυξηθεί τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Πηγή: Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο