Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φρένο στις παράνομες επιστροφές φόρου

«Μπλόκο στις παράνομες επιστροφές φόρου εισοδήματος με εικονικές φορολογικές δηλώσεις και πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών βάζει το υπουργείο Οικονομικών. Με χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, για τον τύπο, το περιεχόμενο,...

«Μπλόκο στις παράνομες επιστροφές φόρου εισοδήματος με εικονικές φορολογικές δηλώσεις και πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών βάζει το υπουργείο Οικονομικών. Με χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, για τον τύπο, το περιεχόμενο, τα έντυπα και τα δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται με τη φορολογική δήλωση αλλάζει ο τρόπος επιστροφής του φόρου εισοδήματος μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Ειδικότερα, η απόφαση ορίζει ότι:
-Κάθε τραπεζικός λογαριασμός που δηλώνεται για επιστροφή φόρου θα πιστώνεται μόνο μια φορά. Ποσά επιστροφής που προκύπτουν από δηλώσεις άλλων φορολογουμένων δεν μεταφέρονται στον ίδιο λογαριασμό, αλλά σε άτοκο μεταβατικό λογαριασμό με βάση τον ΑΦΜ. Για παράδειγμα, λογαριασμός που ανήκει στον πατέρα, αλλά έχει δηλωθεί και από το παιδί του, θα πιστωθεί με την επιστροφή φόρου μόνο του ενός. Ο άλλος θα εισπράξει την επιστροφή φόρου από τον μεταβατικό λογαριασμό με τον ΑΦΜ του.
- Για όσους υποβάλλουν πρώτη φορά δήλωση φορολογίας εισοδήματος η επιστροφή του φόρου γίνεται από άτοκο μεταβατικό λογαριασμό με βάση τον ΑΦΜ του φορολογούμενου.

Πλαστές βεβαιώσεις
Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο επιχειρεί να σταματήσει τη δράση ορισμένων φορολογούμενων οι οποίοι με εικονικές φορολογικές δηλώσεις και πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών που υπέβαλαν εισέπρατταν παρανόμως μεγάλες επιστροφές φόρου μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών. Μαζί με το βασικό έντυπο (Ε1) της φορολογικής δήλωσης οι φορολογούμενοι θα συνυποβάλλουν κατά περίπτωση τη δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9), το Ε2 για τα μισθώματα ακινήτων και το Ε3 στο οποίο δηλώνονται τα οικονομικά στοιχεία των επιτηδευματιών.
Πηγή Ημερησία

Σχετική απόφαση
ΠΟΛ. 1044/02.03.07
Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οικονομικού έτους 2007, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που υποβάλλονται με αυτή, καθώς και θέματα επιστροφής φόρου που προκύπτει από την εκκαθάριση αυτής
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο