Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Την αναστολή κατεδάφισης και εκτέλεσης προστίμων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσαν τρεις βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής.

Ρύθμιση με άρωμα… διευθετήσεων σχετικά με πρόστιμα αυθαιρέτων και καταπατήσεις εκτάσεων κατέθεσαν χθες στη Βουλή τρεις βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για τους βουλευτές της ΝΔ, Θ. Μπούρα και Γ. Βλάχο καθώς και τον ανεξάρτητο βουλευτή (πρώην του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία της ΔΗΜΑΡ) Β. Οικονόμου.

Ο πρώτος μάλιστα είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και ως εκ τούτου φαίνεται πως η τροπολογία κατατέθηκε, έχοντας σημαντικές πιθανότητες να γίνει δεκτή από την κυβέρνηση. Η ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο μάλιστα με χθεσινή απόφαση της διάσκεψης των προέδρων, προγραμματίστηκε να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Παρασκευή και το Σάββατο και να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ.

Σύμφωνα με την τροπολογία, προβλέπεται «η αναστολή, μέχρι να ακυρωθούν οι δασικοί χάρτες εκτέλεσης και είσπραξης των πρωτόκολλων κατεδάφισης, απομάκρυνσης και επιβολής αποζημίωσης, καθώς και της ισχύος τυχόν επιβληθέντων προστίμων και διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν επί εκτάσεων για τις οποίες δεν έχει περατωθεί η διαδικασία σύνταξης των δασικών χαρτών».

Πηγή: www.enikos.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο