Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Εξάρθρωση κυκλώματος πλαστών γνωματεύσεων ΚΕ.Π.Α.

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Εξάρθρωση κυκλώματος πλαστών γνωματεύσεων ΚΕ.Π.Α.


Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εκφράζει την ικανοποίησή της για το καίριο και αποφασιστικό κτύπημα που καταφέρθηκε από την ΕΛΑΣ και τη Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας, σε οργανωμένο κύκλωμα το οποίο δρούσε επί σειρά ετών, χορηγώντας πλαστές γνωματεύσεις υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α. σε μη δικαιούχους, με τις οποίες ελάμβαναν επιδόματα και συντάξεις από διάφορους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και Δημόσιες Υπηρεσίες.

Για την υπόθεση είχαμε αναφερθεί στην Οικονομική Αστυνομία, θέτοντας υπόψη τους στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας για την παραβατική συμπεριφορά ατόμων που κατά συρροή και επί πληρωμή εμπλέκονταν στη δημιουργία και χορήγηση πλαστών παραστατικών, με τα οποία υποτιθέμενοι «δικαιούχοι» απολάμβαναν παροχών που δεν εδικαιούντο και τις οποίες όπως είναι ευνόητο τώρα καλούνται να επιστρέψουν.

Για την εξάλειψη της πλαστότητας των γνωματεύσεων υγειονομικών επιτροπών, ως γνωστό το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τις 12 Νοεμβρίου 2013 έχει διαθέσει στους πιστοποιημένους Φορείς τη διαδικτυακή εφαρμογή από την οποία μπορούν να αντλούν όλες τις γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί από την έναρξη λειτουργίας των ΚΕ.Π.Α. Οι γνωματεύσεις αυτές, στο πλαίσιο του στόχου μας «οι υπηρεσίες στους πολίτες και όχι οι πολίτες στις υπηρεσίες», πολύ σύντομα δεν θα παραλαμβάνονται από τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να τις προσκομίσουν στους διάφορους Φορείς, αλλά θα διατίθενται αποκλειστικά σε αυτούς, εκμηδενίζοντας τη δυνατότητα πλαστογράφησης και παραβατικότητας.

Για τον εμπλεκόμενο στο κύκλωμα υπάλληλο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κινήθηκαν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες προκειμένου να τεθεί σε αργία.

Επισημαίνεται, ότι οι Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι σταθερά προσανατολισμένες στην αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας, επιδιώκοντας να αποκαλυφθούν όλοι όσοι παρασιτικά απομυζούν τις παροχές από τους πραγματικά δικαιούχους.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ          
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο