Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μειώνονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απόκτηση αθλητικής αναγνώρισης από αθλητικά σωματεία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Aθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απόκτηση αθλητικής αναγνώρισης από αθλητικά σωματεία μειώνονται από 15 σε 4 (και κατά περίπτωση 6).

Σύμφωνα με την απόφαση, τα δικαιολογητικά που πλέον απαιτούνται είναι τα εξής:

1. Αντίγραφο πρακτικού συγκρότησης του ΔΣ του σωματείου.

2. Υπεύθυνες Δηλώσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του ΔΣ του Σωματείου, θεωρημένες από δημόσια αρχή για το γνήσιο των υπογραφών τους, στις οποίες θα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Α. το σωματείο δεν έχει ως επωνυμία το όνομα, την επωνυμία, το διακριτικό τίτλο ή το σήμα οποιασδήποτε εμπορικής επιχείρησης εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών ή εργασιακών μονάδων με πρωτοβουλία των οποίων έχουν ιδρυθεί αθλητικά σωματεία.

Β. τηρούνται τα προβλεπόμενα από το Ν. 2725/99, όπως ισχύει, βιβλία

Γ. το σωματείο δεν συστεγάζεται με εμπορική επιχείρηση.

Δ. δεν υποκρύπτεται άσκηση εμπορικής δραστηριότητας από τη λειτουργία του σωματείου.

3. Βεβαίωση της οικείας Ομοσπονδίας που θα περιλαμβάνει τα προβλεπόμενα στο άρθρο 8 παρ. 1α του Ν. 2725/99, όπως ισχύει, καθώς και:

Α. την ημερομηνία ένταξης του Σωματείου στην Ομοσπονδία

Β. την κατηγορία (όπου υπάρχει) στην οποία αυτό αγωνίζεται.

4. Βεβαίωση της οικείας Περιφέρειας ότι έχουν θεωρηθεί τα προβλεπόμενα από το Ν.2725/99, όπως ισχύει, βιβλία.

Σωματεία που υποχρεούνται να απασχολούν προπονητή, πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν:

1. Έγγραφο στο οποίο θα δηλώνεται ο/οι προπονητής/ές του (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αριθμός απόφασης άδειας άσκησης επαγγέλματος)

2. Επικυρωμένο αντίγραφο της θεωρημένης από την αρμόδια ΔΟΥ σύμβασης εργασίας προπονητή/ών και σωματείου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο