«Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων»

Οικονομικές Ειδήσεις

15 Δεκέμβριος 2014
Taxheaven.gr

«Η Ευρώπη έχει υποστηρίξει την Ελλάδα όσο αυτή συνεχίζει να εκσυγχρονίζει την οικονομία της»

Κάθετος και αποφασισμένος εμφανίζεται προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα, ο αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις της Ε.Ε. Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Όπως αναφέρει ο κ. Μοσκοβισί, «η Ευρώπη έχει υποστηρίξει την Ελλάδα όσο αυτή συνεχίζει να εκσυγχρονίζει την οικονομία της. Και η Ελλάδα, όμως, θα πρέπει να δείξει συνέχεια στη δέσμευσή της ως προς τη δημοσιονομική υπευθυνότητα και την ανάπτυξη – ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι ένα μήνυμα που θα μεταφέρω στις συναντήσεις μου με τις Αρχές της χώρας«.

Όπως συμπληρώνει «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεκινήσει εντατικές συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Προσωπικά έχω μιλήσει πολλές φορές με τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ. Η προσέγγιση της Επιτροπής ήταν σταθερή, αλλά εποικοδομητική. Ανοιχτή αλλά αποφασιστική! Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα επανεξέταση το συντομότερο δυνατό, με μια αξιόπιστη, ισορροπημένη δέσμη μεταρρυθμίσεων και φορολογικών μέτρων για να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα και να εντείνουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας«.

Πηγή: Πρώτο Θέμα