Α.ΚΙ.Ο.Ε.: «Αδύνατη η πρόσβαση των Οικονομολόγων Λογιστών Φοροτεχνικών στο Υπουργείο Οικονομικών»

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

12 Δεκέμβριος 2014
Taxheaven.gr

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας
Γαμβέττα 4 Αθήνα - ΤΚ 10678
Τηλ. : 210-3826627
Fax . : 210-3826928
Email: [email protected]

Προς : Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Μαυραγάνη
Κοιν: - Γενική Γραμματέα Εσόδων κα Αικατερίνη Σαββαΐδου
- Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλια

Αθήνα, 11/12/2014

Αρ. Πρωτ. Γ.Γ.Δ.Ε.: 0009990 / 11-12-2014

Θέμα: Αδύνατη η πρόσβαση των Οικονομολόγων Λογιστών Φοροτεχνικών στο Υπουργείο Οικονομικών.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, αρωγούς στο έργο που καλείστε να διεκπεραιώσετε στη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο, έχετε τον κλάδο τον Λογιστών Φοροτεχνικών.

Οι συνάδελφοί μας Λογιστές Φοροτεχνικοί κάτω από αντίξοες επαγγελματικές συνθήκες – ελλιπούς ενημέρωσης και στενών χρονικών ορίων - καλούνται να διεκπεραιώσουν μεγάλο όγκο εργασίας που άμεσα σχετίζονται με τα έσοδα του Κράτους.

Πολλές φορές, για την περισσότερο άρτια ενημέρωση και ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων των συμπολιτών μας , είναι απαραίτητο, μαζί με Δικηγόρους να επισκεπτόμαστε τις υπηρεσίες του Υπουργείου για τις ίδιες ή παρεμφερείς υποθέσεις.

Εδώ, Κύριε Υπουργέ, παρατηρείται το παράδοξο να επιτρέπεται στους Δικηγόρους η είσοδος στο Υπουργείο οιανδήποτε ώρα λειτουργίας των υπηρεσιών, ενώ αντιθέτως η είσοδος τους Λογιστές Φοροτεχνικούς να επιτρέπεται μετά τις 11:00, με αποτέλεσμα πολύ συνάδελφοι που έρχονται από την περιφέρεια να αδυνατούν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους και να επιφορτίζονται με επιπλέον έξοδα διαμονής κ.λ.π.

Κύριε Υπουργέ

Θεωρούμε ευνόητο ότι, σε μία ευνομούμενη πολιτεία, τα απλά ζητήματα της ίσης μεταχείρισης, αντιμετώπισης και πρόσβασης, θα έπρεπε να ήταν λυμένα.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε τέτοιου είδους ζητήματα, παρακαλούμε να δείτε θετικά το αίτημά μας ώστε, και εμείς οι «άμισθοι συνεργάτες σας» να έχουμε ανάλογη και ίδια μεταχείριση όπως έχουν τα μέλη των άλλων θεσμικών φορέων. Δηλαδή να επιτρέπετε την ελεύθερη είσοδο στο υπουργείο σας .

Με Εκτίμηση

Παναγιώτης Αλεβιζάκης, Οικονομολόγος
Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος
Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας