Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Οκτώ Κυριακές το χρόνο ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα

Μια επιπλέον Κυριακή το χρόνο μετά τα Χριστούγεννα θα μπορούν να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα στην Ελλάδα σύμφωνα με τροπολογία που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Με την τροπολογία αυξάνονται σε οκτώ από επτά οι «ελεύθερες» Κυριακές για όλα τα εμπορικά καταστήματα στη χώρα και εφόσον ψηφιστεί όπως αναμένεται, θα τεθεί σε εφαρμογή από φέτος ώστε η αγορά να λειτουργήσει και την τελευταία Κυριακή του έτους στις 28 Δεκεμβρίου. Η πληροφορία αυτή προκαλεί ήδη αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των εμποροϋπαλλήλων, με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) να έχει ήδη προκηρύξει ούτως ή άλλως απεργία για την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου και κινητοποιήσεις έξω από τα πολυκαταστήματα Praktiker και Carrefour στο Αιγάλεω.

Η τροποποίηση του νόμου 4177/2013 για τις Κυριακές προωθείται από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο και έχει ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ 2014-2020 (βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής υπογραφών με στόχο να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα) στο οποίο περιλαμβάνεται και πληθώρα άλλων ρυθμίσεων μεταξύ των οποίων οι αλλαγές στην επιμελητηριακή νομοθεσία με την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής αλλά την αύξηση των τελών υπέρ ΓΕΜΗ, την κατάργηση της υποχρέωσης ζυγίσματος του ψωμιού στους φούρνους (αν δεν το ζητήσει ο πελάτης), οι αλλαγές στις λαϊκές αγορές κ.α

Η πρωτοβουλία Γιακουμάτου έρχεται να ικανοποιήσει αιτήματα των εμπόρων που ζητούσαν να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματά τους καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών και κυρίως τις Κυριακές μετά τα Χριστούγεννα οπότε έχει καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα.

Με το σημερινό θεσμικό πλαίσιο τα καταστήματα μένουν ανοιχτά τις δύο Κυριακές προ των Χριστουγέννων. Φέτος συγκεκριμένα θα ανοίξουν αυτή την εβδομάδα στις 14 Δεκεμβρίου και την ερχόμενη Κυριακή στις 21 Δεκεμβρίου. Η νομοθετική ρύθμιση θα επιτρέψει να ανοίξουν και στις 28 Δεκεμβρίου.

Πηγή: www.capital.gr


Ετικέτες για αναζήτηση Κυριακές απεργία καταστήματα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο