Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης εικονικών τιμολογίων

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπηρεσίας Εδικών Ελέγχων εντόπισε επιχείρηση με φερόμενο αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο και την επεξεργασία χάρτου, η οποία από το 2002 εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία αξίας 2.961.236 ευρώ για πωλήσεις προϊόντων (χάρτου και πλαστικής μεμβράνης), χωρίς, όμως, ποτέ να έχει πραγματοποιήσει αγορές πρώτης...

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπηρεσίας Εδικών Ελέγχων εντόπισε επιχείρηση με φερόμενο αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο και την επεξεργασία χάρτου, η οποία από το 2002 εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία αξίας 2.961.236 ευρώ για πωλήσεις προϊόντων (χάρτου και πλαστικής μεμβράνης), χωρίς, όμως, ποτέ να έχει πραγματοποιήσει αγορές πρώτης ύλης.

Εικονικά φορολογικά στοιχεία είχαν λάβει περισσότερες από 150 επιχειρήσεις χωρίς να αποδοθούν ΦΠΑ ύψους 562.634 ευρώ, ο οποίος και καταλογίστηκε, και φόροι εισοδήματος. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ανέρχονται σε 13.532.848 ευρώ.

Επίσης, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αθηνών της Υπ.Ε.Ε. εντόπισε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών τις εισαγωγές και εξαγωγές ηλεκτρονικών ειδών, η οποία εξέδωσε εικονικά στοιχεία αξίας 2.504.000 ευρώ σε εταιρίες που εμπορεύονταν και διακινούσαν είδη διαίτης, καλλυντικά, ζαχαρώδη προϊόντα κλπ. Δεν είχε αποδοθεί ΦΠΑ ύψους 450.000 ευρώ, ο οποίος και καταλογίστηκε. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ανέρχονται σε 6.358.000 ευρώ.
Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο