Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Απαιτείται νομοθετική παρέμβαση για διατάξεις του Κ.Φ.Ε. που προκαλούν ευρύτερα ζητήματα που δεν λύνονται με εγκύκλιες οδηγίες»

«Η ΠΟΛ 1251/2014 επιλύει σημαντικά προβλήματα και διευκρινίζει μεγάλο αριθμό ασαφειών»

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΕΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ και ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πολύμηνη αναμονή υπογράφηκε από τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κα Αικατερίνη Σαββαΐδου και εκδόθηκε η ΠΟΛ.1251/5.12.2014, με την οποία παρέχονται συμπληρωματικές οδηγίες και διευκρινίσεις σχετικά με τον υπολογισμό φόρου υπεραξίας που προκύπτει από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας με επαχθή αιτία (π.χ. πώληση).

Η άνω ΠΟΛ επιλύει σημαντικά προβλήματα και διευκρινίζει μεγάλο αριθμό ασαφειών που προκύπτουν κατά την εφαρμογή του σχετικού νόμου της υπεραξίας. Συμβάλλει δε θετικά στην εφαρμογή του νόμου αυτού, διατάξεις του οποίου όμως, χρήζουν τροποποιήσεων (π.χ. επιχειρηματική συναλλαγή) γιατί προκαλούν ευρύτερα ζητήματα τα οποία δεν δύνανται να επιλυθούν με εγκύκλιες οδηγίες, αλλά απαιτείται νομοθετική παρέμβαση.


Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Βλαχάκης
α.α.

Ο Αντιπροέδρος
Γεώργιος Ρούσκας

Η Γενική Γραμματέας
Ευαγγελία Χριστοπούλου-Σταμέλου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο