Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Σε δίκη ο Διοικητής του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. για απιστία - Τι απαντά

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, με την κατηγορία της απιστίας, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ζητάει με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας.

Η υπόθεση αφορά την άρση κατάσχεσης λογαριασμών της αλυσίδας «Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ», που είχε οφειλές στο ΙΚΑ ύψους 18 εκατ. ευρώ. Με την εισαγγελική πρόταση ζητείται η παραπομπή των δύο ιδιοκτητών της εταιρείας με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην πράξη του βασικού κατηγορούμενου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός δέχεται ότι με την απόφασή του ο διοικητής του ΙΚΑ ζημίωσε τον ασφαλιστικό φορέα, καθώς με την άρση της κατάσχεσης χάθηκαν σε λίγες ημέρες από τους λογαριασμούς της εταιρείας ποσά που θα μπορούσαν να έχουν εισπραχθεί για τις ασφαλιστικές οφειλές της.


Νέα ανακοίνωση του Διοικητή του Ι.Κ.Α. σήμερα 11/12

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Τμήμα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Αγ. Κωνσταντίνου 8, 104 31, Αθήνα, τηλ. 210-5215109, 5215460, 5215340, 5215343, 5215345, fax: 210-5225137, email: [email protected]

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Απαντώντας σε σχετικές δημοσιεύσεις και σχολιασμούς σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ που διατυπώθηκαν εν όψει της εισαγωγής στο Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για την παραπομπή ή μη σε δίκη της υπόθεση Αρβανιτίδη, επιθυμώ να τονίσω τα ακόλουθα:

Με δημόσια δήλωσή μου στις 2.4.2014 ανέλαβα πλήρως την ευθύνη της απόφασής μου για την ολιγοήμερη άρση του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων για την τότε εταιρία Αρβανιτίδη.

Με την απόφασή μου αυτή ικανοποιήθηκε το καθολικό αίτημα των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους παραμονές Χριστουγέννων, διεσώθησαν 1.500 θέσεις εργασίας και ολοκληρώθηκε απρόσκοπτα η μεταβίβαση της εταιρίας Αρβανιτίδη σε νέο ιδιοκτήτη.

Η νέα εταιρία λειτουργεί από τότε προσφέροντας στην τοπική και εθνική μας οικονομία και ο νέος ιδιοκτήτης ανέλαβε στο σύνολό τους τις υποχρεώσεις της προηγούμενης ιδιοκτησίας προς το ΙΚΑ.

Έκτοτε ο νέος ιδιοκτήτης καταβάλει ανελλιπώς τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές ύψους 1.842.295,86 ευρώ και έχει ήδη έναντι παλαιών οφειλών καταβάλλει στο ΙΚΑ το ποσό των 7.196.426,64 ευρώ μειώνοντας τη συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή του κατά 3.175.567,06 ευρώ.

Με αυτή την απόφαση, από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι και σήμερα το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει εισπράξει 9.038.722,50 ευρώ, ενώ στην περίπτωση που δεν είχαμε προχωρήσει σε αυτή την απόφαση, το Ίδρυμα θα είχε ενταμιεύσει μόνο το ποσό των 35.000 ευρώ στο πλαίσιο του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων, οι εργαζόμενοι θα είχαν απολυθεί στο σύνολό τους και οι τοπικοί προμηθευτές και ενοικιαστές καταστημάτων θα είχαν οδηγηθεί σε οικονομική καταστροφή.

Η απόφασή μου αυτή η οποία περιφρούρησε τα συμφέροντα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εδράζονταν και σε σχετική γνώμη του Νομικού Συμβούλου του Ιδρύματος, ο οποίος ως αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, προΐσταται των Νομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Την απόφασή μου αυτή την υπερασπίζομαι και σήμερα σεβόμενος την κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου και αναμένοντας την τελική του απόφαση.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ


Η Επίσημη απάντηση του Διοικητή του ΙΚΑ κου Ροβέρτου Σπυρόπουλου

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Για τη γνωστή υπόθεση Αρβανιτίδη δόθηκαν σαφείς, ξεκάθαρες, ουσιαστικές απαντήσεις, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από 4 μήνες, στην οποία και τεκμηριώθηκαν πλήρως οι ορθολογικοί και επωφελείς χειρισμοί της Διοίκησης του Ιδρύματος.

Οι χειρισμοί αυτοί, τέθηκαν υπόψη της κ. Ανακρίτριας και του αρμόδιου Εισαγγελέα και με τη σύμφωνη γνώμη τους, δεν ασκήθηκε κανένα περιοριστικό μέτρο.

Οι θέσεις εργασίας διεσώθησαν, η επιχείρηση λειτουργεί με νέο ιδιοκτήτη και οι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται κανονικά.

Με απόλυτο σεβασμό στην κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου, αναμένεται η τελική του απόφαση.


Ο Διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ


Ετικέτες για αναζήτηση οφειλές ΙΚΑ Σπυρόπουλος παραπομπή


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο