Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτρονικά φαρμακεία μόνο από φαρμακοποιούς με άδεια

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση περιγεννητικής φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας». που κατατέθηκε χθες στη Βουλή ρυθμίζονται ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας. Ένα από αυτά αφορά και την λειτουργία φαρμακείων στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα με το νομοσχέδιο ορίζεται ότι η λειτουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων φαρμακείων στο διαδίκτυο, που υπόκειται σε έλεγχο και πιστοποίηση από τον Π.Φ.Σ., είναι επιτρεπτή μόνο σε φαρμακοποιούς με άδεια ίδρυσης και λειτουργίας φαρμάκων.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, που εκδίδεται μετά από γνώμη του Π.Φ.Σ., θα  καθορίζονται οι όροι, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις πιστοποίησης κ.λπ.

Στους φαρμακοποιούς που θα παραβαίνουν το νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων φαρμακείων στο διαδίκτυο, θα επιβάλλονται χρηματικό πρόστιμο από 1.000 μέχρι 15.000 Ευρώ, με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΦ καθώς και χρηματικό πρόστιμο από 1.500 μέχρι 30.000 Ευρώ, με απόφαση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Σε όσους αντιποιούνται το έργο του φαρμακοποιού και πωλούν στο διαδίκτυο φάρμακα ή φαρμακευτικά προϊόντα επιβάλλεται πρόστιμο από 30.000 μέχρι 50.000 Ευρώ, με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΦ. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο κυμαίνεται από 50.000 μέχρι 200.000 Ευρώ. (άρθρο 4).


Ετικέτες για αναζήτηση φάρμακα ΕΟΦ φαρμακεία ΠΦΣ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο