Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Προβλήματα σε επιχειρήσεις που υπέβαλαν διορθωτικά Ε9 για ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Επιστολή στην Γενική Γραμματέα Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου απέστειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, Ελευθέριος Κούρταλης, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει διορθωτικά Ε9 για τον ΕΝΦΙΑ, λόγω της αναμονής οδηγιών της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για τη διευθέτηση του θέματος.
 
Στην επιστολή του, ο πρόεδρος του ΣΕΒΚ τονίζει ότι «ο ΕΝΦΙΑ έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων, ειδικότερα στη περίπτωση λαθών που έχουν γίνει στον προσδιορισμό της φορολογίας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και οικοπέδων. Έχουν περάσει αρκετές ημέρες που έχει ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα, προκειμένου για να διορθωθούν οι αδικίες και τα λάθη, και έχουν υποβληθεί από πολλές επιχειρήσεις διορθωτικά Ε9 που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ στις ανάλογες περιπτώσεις των λαθών».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε αναμονή οδηγιών από την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου, προκειμένου να προχωρήσει στην διόρθωση των λαθών, γεγονός που δημιουργεί μεγάλα και σοβαρά προβλήματα για την συνέχιση της λειτουργίας των εν λόγω επιχειρήσεων, λόγω αδυναμίας εκδόσεων φορολογικών ενημερώσεων, αναγκαίων για την χρηματοδότηση από τις Τράπεζες και άλλους Δημόσιους Οργανισμούς, καθότι οι εφορίες απαιτούν την άμεση πληρωμή ολοκλήρου του ΕΝΦΙΑ».

Ο ΣΕΒΚ στην ίδια επιστολή παρακαλεί όπως δοθούν το συντομότερο δυνατόν, οι αναγκαίες οδηγίες προς την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στη διόρθωση των λαθών και να εκδοθούν τα νέα διορθωτικά ποσά για τις επιχειρήσεις.

Πηγή: Το Βήμα


Ετικέτες για αναζήτηση Ε9


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο