Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Μέχρι 2 Απριλίου Μέχρι τις 2/4/07 οι εργοδότες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να ρυθμίσουν οφειλές του προς το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ

Ικανοποιώντας το αίτημα πολλών επιχειρήσεων για ρύθμιση των οφειλών τους το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., έθεσαν σε ισχύ σχετικές διαδικασίες διακανονισμού, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, μέχρι τις 2 Απριλίου 2007. ...

Αθήνα, 06 Μαρτίου 2007

 Ικανοποιώντας το αίτημα πολλών επιχειρήσεων για ρύθμιση των οφειλών τους το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., έθεσαν σε ισχύ σχετικές διαδικασίες διακανονισμού, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, μέχρι τις 2 Απριλίου 2007.

 Ειδικότερα με τις διατάξεις των άρθρων 28 και 72 του Νόμου 3518/06 παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους εργοδότες που οφείλουν στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν το χρέος τους, που δημιουργήθηκε μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2006, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση ως ακολούθως:

- Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης παρέχεται 80% έκπτωση επί των προσθέτων τελών και λοιπών προσαυξήσεων που κεφαλαιοποιήθηκαν μέχρι το μήνα δημοσίευσης του Νόμου (12/06).

- Σε περίπτωση τμηματικής καταβολής παρέχεται 50% έκπτωση επί των κεφαλαιοποιημένων προσθέτων τελών και προσαυξήσεων και μέχρι 96 μηνιαίες δόσεις για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στην περίπτωση αυτή το ποσό της προκαταβολής, καθορίζεται σε 3% επί της συνολικής οφειλής.

- Το ποσό των μηνιαίων δόσεων δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ.

- Οι ανωτέρω μειώσεις ισχύουν για μόνο μία ρύθμιση και σε περίπτωση απώλειας αυτής, αναβιώνουν τα πρόσθετα τέλη και οι λοιπές προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις.

- Μέχρι τις 2/4/07 οι εργοδότες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για ρύθμιση στα αρμόδια υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ, προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία προς έλεγχο για να τους χορηγηθεί το Υπηρεσιακό Σημείωμα.

- Σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα απαιτείται και από τις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει την λειτουργία τους.

Ήδη, μόνο τον μήνα Ιανουάριο 19.667 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση. Γι αυτό προτρέπονται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν, να σπεύσουν εγκαίρως αποφεύγοντας πιθανό συνωστισμό των τελευταίων ημερών.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο