Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εικόνα ανομίας και αδιαφάνειας στα Μέσα Ενημέρωσης

Γ. Σούρλας: Για τη θεσμική ανομία και αδιαφάνεια στα Μ.Μ.Ε.

Στην εκδήλωση ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς με θέμα τα Μέσα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλας, τόνισε μεταξύ άλλων:

«"Επιτακτική προβάλλει η ανάγκη να τεθεί τέρμα στο καθεστώς ανομίας και αδιαφάνειας στη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης", όπως συγκεκριμένα αναφέρει στο πόρισμά της η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Να γίνει σεβαστή η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε μεταξύ άλλων ότι: "Η ίδρυση και λειτουργία παρανόμως, τηλεοπτικών σταθμών, αντίκειται στο Σύνταγμα από το οποίο απορρέει υποχρέωση για την πιστή εφαρμογή των Νόμων και της Αρχής της Ισότητας".

"Να τεθεί τέρμα σε μια εικοσάχρονη εκκρεμότητα –παγκόσμια πρωτοτυπία- σχετικά με τη νομιμότητα λειτουργίας των Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών", όπως επισήμανε, σε συνάντηση που είχαμε προ έτους, ο τότε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος».

Δεν είναι δυνατόν να εμπεδώσουμε τη Διαφάνεια στους πολίτες, τόνισε ο Γ. Σούρλας, και να απαιτήσουμε την εφαρμογή της στη δημόσια ζωή, όταν στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ):

-Δεν λειτουργεί το Τμήμα Ελέγχου Διαφάνειας των Μ.Μ.Ε., που διασφαλίζει τη νομιμότητά τους,
-Δεν διενεργείται οικονομικός έλεγχος στις επιχειρήσεις των Μέσων Ενημέρωσης, λόγω του ότι εδώ και δεκαεννέα χρόνια δεν εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση που να καθορίζει τις αμοιβές των ελεγκτών!
-Δεν τηρείται Μητρώο Επιχειρήσεων, που συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις και πολλά άλλα.

Επιτέλους πρέπει να τεθεί τέρμα σε όλες αυτές τις εκκρεμότητες, να επουλωθούν οι χαίνουσες πληγές της ανομίας και της αδιαφάνειας στα Μ.Μ.Ε.

Πέρα από τις φιλοσοφικές αναλύσεις και αναζητήσεις, πρέπει να «θέσουμε τον δάκτυλο επί των τύπο των ήλων», για την πάταξη της διαπλοκής και την εμπέδωση της διαφάνειας.


Ετικέτες για αναζήτηση διαφάνεια δημόσιες συμβάσεις ΜΜΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο