Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αύξηση του ποσοστού κατάσχεσης από μισθό ή σύνταξη

Σχέδιο για κατάσχεση μεγαλύτερου μέρους μισθών και συντάξεων (από το 25% που ισχύει σήμερα), όσων χρωστούν στο δημόσιο, χωρίς όμως να θίγεται το ακατάσχετο όριο των 1500 ευρώ, εξετάζει η κυβέρνηση, ως μέτρο κάλυψης του δημοσιονομικού κενού!

Με το υφιστάμενο καθεστώς οι εφορίες μπορούν να κατάσχουν, από οφειλέτες του δημοσίου, μέχρι και το 25% μισθών και συντάξεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, εφόσον το ποσό που απομένει είναι τουλάχιστον 1.500 ευρώ. Ο περιορισμός βέβαια, ισχύει μόνο για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί από τον φορολογούμενο στο υπουργείο Οικονομικών, ως μισθοδοσίας ή σύνταξης, ώστε να εφαρμόζεται το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ. Στους υπόλοιπους τραπεζικούς λογαριασμούς, που περιλαμβάνονται καταθέσεις η άλλα ποσά, οι κατασχέσεις ξεκινούν από το πρώτο ευρώ!

Στις προτάσεις μέτρων που απέστειλε προς την τρόικα η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα επανεξετάσει το μέτρο και συγκεκριμένα το αν θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό 25% που στις κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι, θα παραμείνει σε ισχύ το ακατάσχετο όριο των 1.500 ευρώ.

Μια από τις προτάσεις που βρίσκεται στα συρτάρια του υπουργείου Oικονομικών προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες την αύξηση του ποσοστού κατάσχεσης πάνω από το ακατάσχετο όριο των 1.500 ευρώ από 25% στο 50%. H αύξηση αυτή, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα επηρεάσει όσους λαμβάνουν υψηλό μισθό ή σύνταξη.

Στο μεταξύ η τρόικα επιμένει στην καθιέρωση περιουσιακών και εισοδηματικών κριτηρίων για την υπαγωγή των οφειλετών στη ρύθμιση, ενώ η ελληνική πλευρά συζητά μόνο κίνητρα για τους οφειλέτες που βρίσκονται ήδη σε προηγούμενες ρυθμίσεις των 12 έως 48 δόσεων ώστε να μην μεταπηδούν στις 72 και 100 δόσεις.

Πηγή: Capital
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο