Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λεπτομέρειες για την εγκύκλιο των Ε.Λ.Π. - Συστάθηκε η επιτροπή στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί στο Φ.Ε.Κ.

Ημερίδα - Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα: H ακαδημαϊκή και η επαγγελματική άποψη

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα που οργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης (ΕΦΕΕΘ) με θέμα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα: H ακαδημαϊκή και η επαγγελματική άποψη»

Κεντρικός εισηγητής της ημερίδας ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμάνης, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος για μία ακόμη φορά, με μία αναλυτική του παρουσίαση ανέλυσε το πλαίσιο που διέπει τα Νέα ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.

Ο Καθηγητής αναπληρωτής της ΑΣΟΕ εξήγησε μεταξύ άλλων πως γίνεται η απομείωση αναλύοντας με παραδείγματα τους όρους "κόστος κτήσης", "ανακτήσιμο κόστος κτήσης" και "επιμέτρηση".

Έκανε επίσης αναφορά σε επιμέρους θέματα, όπως είναι η διαφορά φορολογικών και λογιστικών αποσβέσεων, καθώς και η αναβαλλόμενη φορολογία.

Δείτε ένα σημαντικό τμήμα της ομιλίας του Καθηγητή.Τέλος ο καθηγητής ανέφερε επίσης ότι η διαρκής επιτροπή των ΕΛΠ έχει ήδη συσταθεί και θα δημοσιευθεί πιθανότατα στο ΦΕΚ της Δευτέρας 8/12/2014.
Στην εκδήλωση μίλησε και ο κ. Βασίλειος Καμπάνης, εκπρόσωπος ΓΣΕΒΕΕ & ΠΟΦΕΕ.

Ο Κος Καμπάνης αναφέρθηκε σε σημαντικά επίκαιρα θέματα που θα περιέχονται στην εγκύκλιο των ΕΛΠ η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί εντός Δεκεμβρίου όπως :

-Τα τιμολόγια λιανικής σύμφωνα με τα Ε.Λ.Π. και η υποχρέωση σήμανση τους.
-Απογραφές επιχειρήσεων κατά την 31η /12/2014
-Απαλλαγές που θα ισχύσουν για τις απογραφές.
-Ποσοτική απογραφή στις 20/2/2015.
-Πρόταση για μετακύλιση των κερδών στα τρία επόμενα έτη στις περιπτώσεις που θα προκύψουν υπερβολικά κέρδη από την υποχρεωτική απογραφή στις επιχειρήσεις που ξεπερνούν το όριο των 150.000.
-Καταχώρηση του πρώτου και του τελευταίου ζ (των ταμειακών μηχανών) για τον υπολογισμό των μηνιαίων ή τριμηνιαίων εσόδων.


Δείτε το τμήμα της ομιλίας του Κου ΚαμπάνηΣημαντική ήταν επίσης και η ομιλία του κ. Παναγιώτη Βρουστούρη, ορκωτού Λογιστή ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Δεν θα μπορεί να υπάρχει εύκολα "εκβιασμός" των επιχειρήσεων από τις φορολογικές αρχές όσον αφορά το σύστημα τήρησης των βιβλίων. Με τα Ελληνικά Λογιστικά πρότυπα τελειώνει πλέον Αυτό.»

Ανέφερε επίσης ότι το νέο νομοσχέδιο δεν εισάγει σε καμία περίπτωση την υποχρέωση τήρησης διπλών βιβλίων. «Αυτά μπορούν να υπάρξουν μόνο στις λίγες επιχειρήσεις οι οποίες θα το επιλέξουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε τμήμα της εισήγησης του Κου Παναγιώτη Βρουστούρη
Δείτε ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι από τις σημαντικές ερωτήσεις που απαντήθηκαν στην ΗμερίδαΤέλος δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τη σημαντική συμβολή στην Ημερίδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Το πανεπιστήμιο που είναι δημόσιο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει την καινοτομία, όλα του τα προγράμματα σπουδών να διδάσκονται αποκλειστικά στα αγγλικά. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε με το Ν.3391/2005 και προσφέρει μεταπτυχιακές σπουδές στις ακόλουθες τρεις σχολές: Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Σπουδών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Επιστημών Τεχνολογίας. Με την υποστήριξη της Eλληνικής Πολιτείας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπαιδευτικών φορέων και επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή, το Διεθνές Πανεπιστήμιο στοχεύει να γίνει ένας από τους κορυφαίους ερευνητικούς φορείς και εστιάζει στο να προσελκύσει καθηγητές και φοιτητές υψηλότατου επιπέδου από τη νοτιοανατολική Ευρώπη και από όλο τον κόσμο.

Δείτε παρακάτω μία σύντομη παρουσίαση του Πανεπιστημίου και των προγραμμάτων του.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΕΦΚΑ
  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο