Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα μισά επιμελητήρια δεν θα αντέξουν και θα κλείσουν λέει το Ε.Ε.Α.

Η επίσκεψη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας πραγματοποίησε, στις 3 Δεκεμβρίου 2014, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της γενικής πολιτικής του ΕΕΑ για την ενημέρωσης των επαγγελματιών, από στελέχη της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, για τρέχοντα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις και τον επιμελητηριακό θεσμό.

Η σημαντικότερη τοποθέτηση του κ Σταθάκη αφορούσε τον επιμελητηριακό θεσμό. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει, για την επιβίωση των επιμελητηρίων σήμερα και όταν γίνουμε κυβέρνηση θα επαναφέρουμε την υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια».  Με τη δήλωση αυτή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποτύπωσε τη βασική θέση του κόμματος της  Αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον επιμελητηριακό θεσμό. Τόνισε, επίσης, μεταξύ άλλων και ότι "ο επιμελητηριακός θεσμός είναι εξαιρετικά χρήσιμος ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα επιμελητήρια πρέπει να αναβαθμιστούν και να παίξουν ένα διευρυμένο ρόλο για την οικονομία και τις επιχειρήσεις, όπως τα περισσότερα ευρωπαϊκά επιμελητήρια και όχι να υποβαθμίζονται όπως κάνει η κυβέρνηση".
 
Υποδεχόμενος τον κ. Σταθάκη, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επεσήμανε ότι: «σήμερα για τον επιμελητηριακό θεσμό και ως προς τη βιωσιμότητα των επιμελητριών, βρισκόμαστε στο «και πέντε»! Από 1.1.2015 δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στην εγγραφή και φυσικά στις συνδρομές ενώ είμαστε μπροστά στην κατάθεση τροπολογιών στο νομικό πλαίσιο του θεσμού, από το υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως είπε ο υφυπουργός κ. Γ. Γιακουμάτος οι τροπολογίες θα δώσουν οικονομική ανάσα στο θεσμό μέσω του ΓΕΜΗ. Στην ουσία όμως θα έχουμε μια άμεση μείωση εσόδων πάνω από 35%. Ωστόσο, για να επιτευχτεί και αυτός ο στόχος, θα πρέπει να ψηφιστούν τροπολογίες ώστε να γίνει απογραφή στο ΓΕΜΗ και των ατομικών επιχειρήσεων, να γίνει ετήσιο το τέλος ΓΕΜΗ και όχι εφάπαξ και να εκδοθεί υπουργική απόφαση για να καθοριστεί αναλογικά με το σχέδιο το τέλος ΓΕΜΗ. Όμως και όλα αυτά να γίνουν εκτιμάμε ότι, δυστυχώς, τα μισά επιμελητήρια δεν θα αντέξουν και θα κλείσουν».
 
Ο κ. Σταθάκης, δήλωσε ακόμη ότι χρειάζεται επανεκκίνηση της οικονομίας με αναδιάρθρωση των οφειλών και δανείων των μικρομεσαίων και των πολιτών, βάση μιας οροφής εξυπηρέτησης του χρέους στο 35% του εισοδήματος, επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους μικρομεσαίους και φορολογουμένους στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και ριζική φορολογική μεταρρύθμιση.


Ετικέτες για αναζήτηση ΣΥΡΙΖΑ ΓΕΜΗ επιμελητήρια επιχειρήσεις


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο