Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χαρδούβελης: «Είμαστε σε συνεχή επαφή με την τρόικα» - Νέο e-mail θα στείλει το Υπ. Οικ.

Σύσκεψη στελεχών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την απάντηση της τρόικας προς την κυβέρνηση.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε ότι δεν θα γίνει την Τετάρτη τηλεδιάσκεψη της κυβέρνησης με την τρόικα.

Ωστόσο, όπως είπε, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή επαφή, στο πλαίσιο της οποία ελήφθη απόφαση να σταλεί έως την Πέμπτη στους εκπροσώπους της τρόικας νέο email με επιπλέον στοιχεία για την απόδοση των δημοσιονομικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματολογίας για την ορθότητα των ελληνικών προτάσεων και όχι στην αποδοχή νέων μέτρων.

Στη σύσκεψη μετείχαν, εκτός από τον Γκίκα Χαρδούβελη, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ Τάσος Αναστασάτος, καθώς και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αφού η τρόικα εκφράζει επιφυλάξεις και για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα παρεμβάσεων του υπουργείου Εργασίας.

Στο απαντητικό email της τρόικας, ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την απόδοση κάποιων δημοσιονομικών παρεμβάσεων (π.χ. αύξηση φορολογικής συμμόρφωσης στο σκέλος των αποδείξεων μέσω λαχειοφόρου αγοράς) και φαίνεται να ζητούν εναλλακτικά ισοδύναμα μέτρα στην περίπτωση που οι προτεινόμενες παρεμβάσεις δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η τρόικα φέρεται να ζητά από τώρα τη θέσπιση μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση για το 2015, αλλά και οριστικοποίηση των μέτρων που θα ληφθούν στο Ασφαλιστικό, ακόμη και αν αυτά εφαρμοστούν αργότερα.

Ακόμη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένουν για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και επαναφέρουν το ζήτημα της ρύθμισης των 100 δόσεων ζητώντας να αυστηροποιηθούν τα κριτήρια, ώστε να εντάσσονται λιγότεροι.

Πηγή: Τα Νέα


Ετικέτες για αναζήτηση τρόικα ΕΕ ΕΚΤ Χαρδούβελης


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο