Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με τις παλιές κλίμακες ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων

Βάση των νέων αντικειμενικών αξιών, αλλά με τις ισχύουσες, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, φορολογικές κλίμακες, θα υπολογίζεται προσωρινά ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων μέχρι να κοινοποιηθούν στις εφορίες οι νέες κλίμακες. Ο επιπλέον φόρος που θα προκύψει σε σύγκριση με αυτόν...

Βάση των νέων αντικειμενικών αξιών, αλλά με τις ισχύουσες, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, φορολογικές κλίμακες, θα υπολογίζεται προσωρινά ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων μέχρι να κοινοποιηθούν στις εφορίες οι νέες κλίμακες. Ο επιπλέον φόρος που θα προκύψει σε σύγκριση με αυτόν που θα προέκυπτε εάν είχαν τεθεί σε ισχύ τα νέα αφορολόγητα όρια θα επιστραφεί στον νέο ιδιοκτήτη μόλις γίνει η εκκαθάριση μεταγενέστερα από την εφορία.

Αυτό διευκρίνισε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α. Μπέζας σχετικά με τις υποθέσεις μεταβιβάσεων ακινήτων, που προκύπτουν μετά την 1η Μαρτίου, ημερομηνία που τέθηκαν σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές. Οπως είναι γνωστό, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις νέες φορολογικές κλίμακες για τον υπολογισμό του φόρου κληρονομιών, αγοράς πρώτης κατοικίας κ.λπ., με τα νέα αυξημένα κατά 20% αφορολόγητα όρια με αποτέλεσμα οι εφορίες να υπολογίζουν μεν τον φόρο με βάση τις παλαιές κλίμακες πλην όμως λαμβάνουν υπόψη τις νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες.

Σημειώνεται ότι οι νέες κλίμακες αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες σε «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει τις εισοδηματικές αυξήσεις που θα λάβουν εφέτος οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, τη ρύθμιση για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες και τη ρύθμιση για τον υπολογισμό του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας για το 2007 με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν μέχρι τις 31.12.2005.
Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο