Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Τη δυνατότητα συνυποβολής όλων των εντύπων της φορολογικής δήλωσης (Ε1, Ε2, Ε3 και Ε9) περιλαμβάνουν οι νέες υπηρεσίες του συστήματος ΤΑΧΙS ΝΕΤ και της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, που ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών...

Τη δυνατότητα συνυποβολής όλων των εντύπων της φορολογικής δήλωσης (Ε1, Ε2, Ε3 και Ε9) περιλαμβάνουν οι νέες υπηρεσίες του συστήματος ΤΑΧΙS ΝΕΤ και της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, που ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας.

Παράλληλα, στις νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων περιλαμβάνονται και προγράμματα βοήθειας των φορολογουμένων, προκειμένου να αποφεύγουν τα λάθη κατά τη συμπλήρωση των εντύπων των φορολογικών δηλώσεων.

Μεταξύ άλλων, οι νέες υπηρεσίες που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον κ. Μπέζα, είναι οι ακόλουθες:

- Η δυνατότητα συνυποβολής όλων των εντύπων της φορολογικής δήλωσης. Ο φορολογούμενος, πριν την οριστικοποίηση του εντύπου Ε1, θα μπορεί να συμπληρώνει όποια από τα έντυπα Ε2, Ε3 και Ε9 υποχρεούνται να υποβάλει, προκειμένου να αποφεύγονται τα λάθη.

- Η αυτόματη υποβοήθηση των φορολογούμενων για την ορθή μεταφορά ποσών από τα υπόλοιπα έντυπα στο Ε1.

- Η αυτόματη ανάκτηση των δεδομένων του εντύπου Ε2 του προηγούμενου οικονομικού έτους (2006) για όσους είχαν υποβάλει το έντυπο αυτό ηλεκτρονικά.

- Η παροχή βοήθειας στον φορολογούμενο για την ορθή συμπλήρωση του εντύπου Ε3.

- Η δυνατότητα πρόσβασης για πρώτη φορά σε όλες τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλε ο φορολογούμενος τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ανεξαρτήτως του τρόπου υποβολής τους, προκειμένου να χρησιμοποιούνται τα στοιχεία που είναι αναγκαία απ αυτές.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ για τη χρήση του 2006, επιτρέπεται η πραγματοποίηση αυτόματων υπολογισμών εντός της δήλωσης, καθώς και η αυτόματη βοήθεια προς τον πολίτη σε διάφορα άλλα επιμέρους πεδία της δήλωσης.
Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο